EM i fårvallning

Senaste veckan har jag varit i Skåne och jobbat med EM i fårvallning. Eller Continental Sheepdog Championship som är det riktiga namnet på tävlingen ”Continental” på vallningsspråk.
Det har varit otroligt roligt och jag har egentligen hur mycket som helst att berätta men inser att det skulle bli en hel bok att berätta allt skoj.

Foto: Ann Björkenius

Vinnare och tvåa Torbjörn Jaran Knive med Maico och Eddie. Tvåa Karin Mattsson med Lyn och tog därmed best Lady-priset också. Båda tävlar för Norge. Jag är otroligt imponerad av framförallt dessa två förare. Så otroligt skickliga och coola. Framförallt i närarbetet hade de en lite egen, speciell och lugn teknik (som jag tänker försöka härma i fortsättningen, hur nu det ska gå till, hehe för det första lära sig köra med klocka). Hundarna insåg jag, måste ha en extremt bra kondition för att orka en finalbana. Här blir det fysträning i kubik framöver, det är ett som är säkert. Tänk om man skulle kvala till en sån final och så har hunden för dålig kondis… det går ju inte 😉 Heja Jaran och Karin som lyckades så bra med båda sina hundar. Karin var högt placerad i finalen med Kelli-släktingen Sammie också, 6.a.
Grattis till er båda!!! 

Det är ett underbart gäng som har jobbat med tävlingen och när jag tänker tillbaka på alltihop så är det med ett stort förnöjsamt leende på läpparna.

Arrangemanget har fått så otroligt mycket god kritik så man är alldeles mållös.

Jag och Ann jobbade mestadels i sekretariatet framförallt med tävlingsbloggen. Ann tog bilderna och jag skrev så fingrarna glödde. Ann fick dessutom hoppa in som course director under Young Handler tävlingen.
Själv hoppade jag på eget bevåg in som matlangare sista dan. Serveringen gick så otroligt långsamt att det kändes som lunchpausen skulle ta hela dan innan alla hade fått sitt pitabröd stoppat. Blev lite tokskratt åt den incidenten förstås.

Resultat finns här.

TV4 Malmö var där och filmade – här finns ett klipp.

Ett par dagar innan tävlingen körde vi igenom alla fåren för att vänja dem vid hanteringen, att bli sorterade och vallade i mindre grupper. Här är några bilder från det.


Barbro och Kit hämtade alla 300 tackorna


Tommy, Anders och Bosse fixar ut några får för träning.


Här driver Knutte iväg ett av gängen. Alla hundarna (hade Cissi, Sia o Kelli med där nere också) fick turas om och många pass blev det. Vi var rejält trötta allihop innan det var klart.


Fick till en fin bild på Åsas Lot. Lot  hade fyra valpar som jobbade på EM. Key, Kit och Gin ställde ut. Yes tog av får. Dessutom så jobbade såklart Lot själv också.

Massor av fler bilder finns i tävlingsbloggen och det kommer säkert fler här också bara jag hunnit gå igenom allt.

Annonser

10 svar to “EM i fårvallning”

 1. Anja Lehtiö Says:

  Tack för bloggen från EM! Väntar på fortsättning av rapporten samt bilder från EM 🙂

 2. Bra bild av Lot, lite häftigt att så många avkommor jobbade under helgen! Kram på dig världens bästa Eva ❤

 3. Tusen tack för bloggen o anns fina bilder, var dock så ohyfsad så jag missade o tacka under helgen. I kameran kanske det finns nån bild på finaste tok I ? 🙂 Kram Tina

 4. Tina, Inz fastnade nog bara på en endaste bild och den finns i föregående blogginlägg… klicka upp den större så ser du att hon är sig precis lik 😀

 5. Hmm jag var tydligen inne på Ettans inloggning 😉

 6. och KRAM på dig världens bästa Åsa ❤

 7. Meh hallå! EN bild som man dessutom måste förstora!!! Hoppas på högre status i Åsas kamera (o liv) annars får det nog bli en kidnappning snart.

 8. Kidnappning is tha shit! Go for it!!!!

 9. Hallå Eva tycker du att hon lider eller vad ? Inzan vet inte vad hon vill men självklart vore det lättare med mindre pensionärer här, kanske Tina kan ta Kenta oxå 😉

 10. Haha lider väl av välbefinnande i så fall :mrgreen:

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: