Silverstaven

Häromdagen ringde Sven Sognevik och frågade om jag ville vara med och tävla i Silverstaven på Eknäs i Södertälje. Det är en klubbtävling där fyra klubbar tävlar mot varandra. Södra Dalarnas klubb hade lämnat återbud och då gick frågan till oss. Självklart ville jag vara med! Vi körde med två VP-hundar, två IK1-hundar och två IK2-hundar i varje lag. Varje lag fick utse en domare och sekreterare som dömde de övriga tre. Det var alltså tre domares resultat som lades ihop. Övriga klubbar var Mälarmården, Västmanland och Sörmland.

Banan var verkligen annorlunda! Här är banskissen till IK2. Fåren ställdes ut betydligt högre upp än vad skissen visar och tävlingen gick på ett litet, ganska trångt fält med mycket drag. Inte alldeles enkelt alltså… men oj så roligt! Och så himla praktiskt att kunna köra alla klasser på samma bana. VP och IK1 fick modifierade banor anpassade till deras svårighetsgrad. Kul!!

Alla i laget kom runt och jag tycker vi var jätteduktiga allihop och så roligt att alla kämpade och lyckades genomföra alla moment. Det var minsann inte alldeles enkelt!

En av de två hundarna i varje klass skulle skickas vänster och en höger. Jag och Robban kom efter långt taktiksnack överens om att jag skulle skicka vänster och han höger. Sia är snabb utan låsningar medan Molly kan bli lite seg i utgången. Jag tror det var ett bra val även om det blev svårare än väntat. Jag var dock lite orolig att Sia skulle sätta fart på fåren innan hon hann fram eftersom hon är så storsprungen. Nu var fåren rätt oroliga vid utställningen så det är svårt säga vem som egentligen satte fart på fåren. Men mycket riktigt så började de dra innan hon var framme. Hon fick runda hela fältet, springa ett helt varv innan vi hittade balans på dem för att göra ”upptag” mot grinden. Är supernöjd med att hon kunde ta mitt vänsterkommando när det började bli ur balans. Ja sen missade vi första grinden och hon fick liksom aldrig grepp om dem – ja så som det kan bli när fåren drar. Är ändå nöjd med att vi gjorde allt och att vi lyckades med den avslutande singlingen. Och trots värmen så var hon inte helt slutkörd. Kan bli en fin säsong även i år tror jag! Till helgen blir det första IK2-tävlingen för året!
Jag har ingen aning om vad vi fick för poäng, vet bara att vi kom trea (av fyra lag).

Här är SULVK-laget. Lena Henriksson, Åhza Gustavsson, jag, Robban Lönnqvist, Sven Sognevik och Ulf Mattsson. Foto: Maria Avena

Jag hoppas vi får vara med fler gånger!

Annonser

Ett svar to “Silverstaven”

  1. Det lät kul! Grattis!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: