Jagat grävling!

Idag när jag kom hem reagerade hundarna på något under förstubron. Senare i eftermiddag började Ettan tokskälla värsta ståndskallet mot bron. Då blev jag lite rädd. Vad är en papillon mot en grävling liksom. För jag var rätt säker på att det var en grävling, har misstänkt det förut men aldrig sett den. In med hundarna och så hoppade jag och stampade på bron. Inget hände. Tog några långa grillspett och började systematiskt sticka ned mellan brädorna och bingo! Jag känner något mjukt. Den verkade väldigt stor. Jag puttade lite på den och då spratt den till och flyttade sig. Adrenalinet rann till. Laddade mobilen för det här måste ju förevigas. Fortsatte jaga grävlingen med grillspettet och försökte fösa ut den med videokameran igång. Inget hände. Hämtade ficklampan och lyckades se den mellan spjälorna. Lite urrigt. Tänkte på det där om att det krasar som ägg… Beslöt mig för att ändra taktik. Jag letade efter något äckligt att hälla över den och hittade en dunk med ättika. Hällde ut det mesta och jag hörde hur den flyttade om kring därunder. Men ut kom den inte. Då tog jag vattenslangen med varmvatten och började spruta över bron. Då fick den nog och kom ut i full fart, alldeles blöt i pälsen sprang den över gräsmattan och ut i fårhagen.

Hoppas den INTE återkommer.

Tror ni jag fick den på film? när tillfället kom så hade mobilen låst sig och jag hann inte få upp den, men lite häftigt var det. Hoppas nu att den inte får alltför jobbigt med ättika i pälsen…

Annonser

3 svar to “Jagat grävling!”

  1. anitaaxelsson.se Says:

    Det där hade jag velat se. Trodde bara det var matadorer som var utrustade med spjut.

    Nu skulle Spencer ha varit kvar, då hade det garanterat blivit fart på den!

  2. Usch, grävling är inte kul att ha nära inpå, i alla fall inte när man har hund. Rally är expert på att hitta och jaga dem, inte kul alls… Tyvärr brukar de ju vara rätt envisa när de bestämt sig för att bo nånstans men vi får hoppas att ättikan hjälper så du slipper ta till våldsammare metoder.

  3. Hahaha detta hade jag velat se när du kom där med grillspettet på grävlingsjakt ,och hundarna helt uppspeedade . hoppas farbror Grävling flyttar nu.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: