Deppigt inlägg

Har haft några grymt trista dagar gällande hundarna. Samtidigt har jag haft grymt trevligt hemma hos Mats och Maria på Finnbogården, tusen tack för all hjälp och gästvänlighet!

Först var det eländet med Kellis olyckshändelse och igårkväll var Knut halt av en handlov. Tur att vi var hos Maria som är kunnig på rehab. Hon kände igenom Knut och vi kylde plus fick jag ett handledsskydd som han ska ha på promenader. I morse var han mycket bättre  men självklart startade han inte idag.

Kelli är pigg men har väldigt ont i munnen (såklart). Hon kissade en flod när jag kom och hämtade henne. När vi kom tillbaks till Finnbo var hon helt utsvulten och gick runt och letade mat. Så det blev till att svälla foder och se till att hon fick i sig sent på kvällen. Hon svepte i sig allt hon fick så att äta var iaf inget problem, skönt!

Idag har jag varit coach till Rosemarie och Kellie (sheltie) som tävlade i Fagersta och åkte med mig. De gjorde två jättefina lopp med en tredjeplacering som bäst. Rose och Kellie har utvecklats fantastiskt fint i år och blir snabbare och stabilare för varje gång. Riktigt snabbt, stabilt och jättejättebra!

Nu när jag kom hem ringde de från Strömsholm och sa att Kelli måste komma tillbaks för mer operation. Jag ville inte höra, blä. Hon fick en tid redan på tisdag morgon och de skulle stå för operationen(!). Frågorna hopar sig i skallen.
Veterinären som ringde mig igår efter operationen sa att de inte fått ut all rot från framtanden men att de inte vågade gräva mer för det var så nära näsroten. Hon skulle konsultera en specialist som fick bedöma om de måste ta bort resten också.
Fy fan vad det här blev tråkigt, jag inte alls nån lust att åka dit och lägga henne på operationsbordet igen. De hade henne där ett helt dygn, hur svårt kan det va att pilla ut en tand?
Men det är såklart tvunget åka dit. Blääääääääääääääääääääääää för årets tråkigast blogginlägg.

När jag ändå är igång och beklagar mig så börjar jag verkligen ledsna på mina får. Var enda #@£$∞§|[ gång jag åker bort så passar de på att jävlas. Den här gången var det tre bagglamm som stod mitt på gårdsplanen i förrgår kväll och de trilskades och vägrade gå in i hagen (ingen hund hemma). De verkade lugna så de fick gå lösa över natten. På morgonen hade några grannar åkt förbi och sett dem lösa och släppt in dem till tackorna. Snällt att folk bryr sig!
Så nu har jag och Sia (tur man har fler hundar…) varit ute och sorterat både bagglamm och en större träningsgrupp.

Kvarstår att få de tre rymlingarna tillbaks till bagghagen, nu står de i maskinhallen. Det blir inte det enklaste eftersom de inte är vana att bli vallade utan flocken. Bäääääääääääääääää vad allting kan jävlas.

Annonser

17 svar to “Deppigt inlägg”

 1. Ja, det är ju fasiken att allt elände inte kan sprida ut sig lite? Kram!

 2. Ibland bara hopar det sig!!! Jag vet hur det är 😦 Vad jobbigt och obehagligt med lilla Kelli!! 😦 Hoppas att de kan få ordning på det nu en gång för alla. Styrkekram!

 3. Oj. Varma tankar till er alla, o hoppas det läker fort då hon väl är färdigopererad.

 4. Men skit också Eva!! 😦
  Kan inte annat än att skicka över en styrkekram och bara hålla mina tummar för att både Kelli och Knut blir bra snabbt. Fårskallarna då… ja, vad ska man säga…behöver du hjälp nån dag så hojta till!

 5. Tänk att allt alltid ska hända på en gång, är som man säger en olycka kommer sällan ensam. Hoppas nu bara att båda hundarna kryar på sig fort och bra

 6. Håller tummarna för att det vänder snart!

 7. Men vad tråkigt!!! Lilla gumman. Och stackars Kelli. Faaasen också. Hoppas att nya op går bra och snabbt. Usch!

  Massor av kram Anna

 8. anitaaxelsson.se Says:

  Det borde finnas en ransonering på hur mycket elände som får komma på en gång.

  Kramar i massor!

 9. Tycker verkligen synd om dig! Fy så eländigt =( o allt på samma gång också.. Hoppas Kelli blir bra fort o likaså Knut. Åh så har du din lårskada också =/

 10. Men kära nån vad mycket elände på en och samma gång!!! Jag hoppas att ni återhämtar er snabbt alla tre och att de som inte är skadade får förbli friska!!

  Jag har ju sommarlov just nu och hjälper gärna till med fårjobb om du behöver och om du ska träna och vill ha sällskap kommer jag mer än gärna över. Jag har ett behov att lära mig delning en gång för alla. Det känns som en färskvara som försvinner så fort jag inte tränar det ofta. Mick hjälpte till med fårjobb idag och trots att han inte sett ett får på hur länge som helst så gick det kanon och det känns skönt.

 11. Men fy sä tråkigt för dig Eva!!!
  Håller tummarna för att allt och alla snabbt blir bra!!!
  Srykekramar i massor till dig!!!!!!

 12. Usch, vad tungt. Nu måste det vända! Kram

 13. 😦 Tycker verkligen synd om er, allihopa! Så jäkla tråkigt med skadade hundar.. Hoppas verkligen det räcker nu!
  Kramar

 14. Stackars Kelli och Knut!
  Bra ändå att Strömsholm erkänner misstaget själva och bjuder på omoperationen, det är inte varje dag man hör om den sortens veterinärer… Håller tummarna för att allt går bra!

 15. Jag lovar hojta 😀

 16. Karin MD Says:

  Fy vad tungt, jag lider med dig och hundarna. 😦 Hoppas Kelli och Knut är ordentligt på bättringsvägen nu.

 17. En olycka kommer sällan ensam.. men nu får vi hoppas det vänder

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: