Wow!

Innan Anita åkte hem nu på förmiddan så körde vi ett pass med Emmi. Alltså den hunden är verkligen otroligt fin. Lugn och stabil, inga dumheter. Hon kommer säkert tända lite mer men vilken otroligt bra uppstart! Se filmen nedan där Anita först kämpar lite med att få henne byta håll och hitta balans och när plötsligt polletten trillar ner på slutet. Så himla fin.

Vi provade även att fösa lite med henne vilket inte är på filmen eftersom jag var med och hjälpte till då. Hon får lite mer style och känner avstånd själv och så bara ”gör hon det” liksom. Såå cool i huvudet!

Här ser man också vilken nytta man kan ha av ett bra stopp och att hunden kan ligga kvar även när man rör till det lite. Anita har ju inga egna får men har tränat Emmis stadga genom att utsätta henne för extrema störningar. Tex. lägga henne tvärs över en stig och sen kasta boll och låta Vicki (sheltien) hoppa över henne för att ta bollen…. Vem har en hund som fixar det? 🙂

Exit o Emil
Måste berätta också om Exit och Emil som är Emmis kullsyskon och som gått grundkursen här Exit är kvickare och mer ”på” men har bra tankar om vallning. Sista kurstillfället igår ville Anki att jag skulle prova att gå med henne. Något jag absolut inte hade något emot. Det är en härlig hund som är lite ivrig och därmed blir tajmingen så mycket viktigare. Något som kan vara otroligt svårt när man är nybörjare. Jag tar normalt inte över kursdeltagarnas hundar eftersom jag tycker det är viktigt att förarna själva får lära sig och att de får chansen att jobba sig igenom de svårigheter som dyker upp. Det kan dock vara skönt få se att det går att få hunden valla lugnt och fint, att det bara är träning och erfarenhet som krävs. Anki är en superduktig tränare så jag är inte det minsta orolig, fram i sommar kör de i stora hagen! Tack för att jag fick låna fina Exit en stund!

Emelies Emil är mer lik Emmi,  både till utseendet och sättet. Båda är coola, korthåriga och högbenta. Exit är sprallig, långhårig och liten. Lite roligt det där att det hänger ihop. Jag anar att Emil o Emmi fått mer från Cissi medan Exit är mer lik pappa Key.

Hur som helst verkar det vara en riktig kanonkull! Grattis Ann som är uppfödare!

Fame är stolt över barnbarnsbarnen!

Annonser

5 svar to “Wow!”

 1. Åh vad kul att se filmen och hon är verkligen mamma upp i dagen! Vill ha 🙂 Ångrar ännu mer nu när dom börjar bli lite större att jag inte sparade någon själv. Ganska lika kungen också 😉

 2. anitaaxelsson.se Says:

  Å, här sitter jag och bölar så tårarna sprutar!

  Jag vet hur svårt det är att valla och det här gör mig så ruggigt glad! Bara att säga tack till Eva & Ann, vilka bra hundar ni har fixat. Och om sanningen ska fram så ett tack till Toni också som har trimmat mina reaktioner i fårhagen!

 3. Ja, vallning blev bra mkt lättare efter Swift och den generationen får måste jag säga.

 4. Karin MD Says:

  Häftigt att se när polletten trillade ner. 🙂

 5. Emmi är verkligen superduktig…är djupt imponerad av hennes lugn och känsla!!!!

  Ja, vad var det Eva sa…..vallning är mycket svett och tårar…undrar ifall glädjetårarna var medräknade då 😉

  Jättegrattis till dig Anita som också har fått en kanonhund!!!!!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: