Dee, kursavslut, Knivstahoppet, mastittacka mmm

Therese och Seglinges Dee har tagit upp vallningen igen nu i vår och det ser verkligen jättefint ut. Förra året var Dee ganska ojämn och svårtränad. Nu ser hon alldeles lysande ut hela tiden. Jätteroligt verkligen! Nu måste jag skärpa mig och ta med kameran nästa gång de kommer. Heja Tess!!!

Kursavslutningar har det varit på båda mina grundkurser i vallning. Jag är väldigt nöjd med mina kursdeltagare, vågar såklart inte skriva annat ;). Skämt åsido så tycker jag verkligen att alla har utvecklats fint. Sen har alla självklart inte kommit lika långt men det är viktigt komma ihåg att det är helt normalt med individuella skillnader i utvecklingen. I slutänden kan den som ligger lite efter nu vara den som blir bäst. Det skiljer både i ålder, erfarenhet och framförallt träningsmöjligheter – alla lika viktiga faktorer när det gäller hur snabbt man kommer framåt i träningen.

Knivstahoppet är vår återkommande agilitytävling i klubben. I år var jag funktionärsansvarig tillsammans med Karin. Det är verkligen ett hästjobb att få ihop funktionärsschema för en 2-dagars-tävling. Jag tror vi hade 70 olika funktionärer under de två dagarna. Och varenda en behövdes…
Rena släktträffen var det där med 16 Seglingeättlingar på plats som tävlande eller publik. Här är en av alla bilder som togs

Toni, Fame, Winda, Cissi, Emmi – Foto: Anita Axelsson

Jag tävlade själv med framförallt vårt lag Perfect Precept 12. Vi lyckades faktiskt bärga hem en andraplats och SM-pinne, vår andra (bara fyra kvar)! Kelli var lite hejdlös i sin framfart men det kommer bli bra när hon förstår att man kan samla ihop sig och svänga tajt.  Knut gick väldigt bra i tre lopp men det är som förgjort att få till den där efterlängtade nollan.
Femsingflickan fick köra agilitytreorna och visade första dan att hon fortfarande kan! Vi lyckades hamna på en sjundeplats vilket innebar SM-pinne! Fame ska ju starta med laget på årets SM och nu måste jag finslipa henne lite innan så hon kan göra vettiga insatser där, vilket blir henne sista tävling i karriären. Andra dagen var jag alldeles för trött för att köra henne bra. Det är drygt att vara funktionär och tävla samtidigt, ingen optimal kombination för mig. Men det är ändå roligt att försöka så jag tänker inte avstå någondera i första taget!

Roligt var det också att Malin fick till ett vinstlopp med Prim, före självaste guldmedaljören Ina. Han kan verkligen gå jättefint när det stämmer och då tillhör han uppenbarligen de allra bästa här i landet (han också)! SKOJ!

Mastit
Ja usch och fy det är inte roligt med juverinflammationer. En jättefin tacka med trillingar har en svår mastit men jag tror vi klarar henne. Lammen är 1,5 månad gamla så de klarar sig på vanlig mat men de tappar ju alltid i vikt när sådant händer tyvärr.

Nu laddar vi för Elitloppet på söndag!

Annonser

Ett svar to “Dee, kursavslut, Knivstahoppet, mastittacka mmm”

  1. Ja det är verkligen ett hästjobb att ro iland en så stor två-dagars tävling. Därför är det lite trist med människor som klagar på småsaker… men i år tror jag att vi fick mest ros! Du är suverän Eva och du gjorde ett mästerligt jobb med funktionärsschemat och allt annat också för den delen! Tur att vi ändå har så kul ihop när vi planerar och fixar! 🙂

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: