Söderköping – vinst!!!

Vilken dag, vilken otroligt härlig  känsla, vilket flow!!! Kelli satte två finfina lopp idag, hon är så otroligt läcker att köra. Lättkörd liksom. Med Knut är det svårare få till det, han är inte lika lättkörd men han är minst lika bra när det stämmer och idag var det nära i hopploppet. Ett missförstånd i starten och han for iväg in i platta tunneln i stället för den runda, sen gick han riktigt fint. I agilityloppet rev han två hinder och jag valde att lägga honom och lägga upp bommen, ta hindret och köra klart banan. Jag vet inte om den formen av time-out fungerar, han blir definitivt inte ledsen av det iaf. Resten av loppet gick han kanonbra.
Kellis lopp kommer här:

Resan till Söderköping blev lite onödigt dramatisk. Jag var en kvart sen hemifrån av olika anledningar men trodde det skulle vara lugnt ändå. Jag ringde till Hedvig och bad henne pricka av mig och kolla startnummer, jag hade nr 13. När jag åkt halvvägs var jag tvungen svänga in på en mack och pudra näsan, funderade på om jag skulle tanka också men tänkte att nä, det tar jag på hemvägen. Bättre komma fram i tid, varje minut är viktigt när man är sent ute. Jag ringde Hedvig och bad henne fråga om jag kunde få flytta mitt startnr, det var inga problem. Dessutom var banan lätt så jag skulle nog kunna läsa den utan att gå den, det har ju gått bra förut utan banvandring.
Enligt bilens uträkning skulle soppan räcka mer än väl men se där hade den räknat lite tokigt… mätaren sjönk snabbt men säkert och reservlampan började lysa. Jag insåg att det vara bara svänga in på nästa mack och tanka. Bilen är ju ny för mig och jag vet inte hur mycket det kan vara kvar när mätaren börjar gå i botten. Jag minns när Tina och jag fick soppatorsk för 100 år sen på samma sträcka. Faktum att det var samma mack jag åkte in på den här gången också!
Well, det skulle bli bråttom. Hedvig messar att medium går banan (därefter large) och jag inser att det går att hinna. Närmar mig Söderköping och svänger av vid den stora fina skylten Brukshundklubb, inte alla klubbar som har en sån fin skylt vid stora vägen! Men när jag ska svänga in på klubbvägen står där en skylt att vägen är avstängd och man får åka ut på E22.an igen och ta nästa avfart. Fan också,  bara ett par hundra meter ifrån men ändå så långt borta. Ut på E22.an och svänger av nästa avfart och sen då? Vart ska jag nu?! inga fina brukshundskyltar längre… wiiiii vart ska jag åka. Jag åker rakt fram eftersom det verkar mest logiskt. Men vägen går rätt ut på landet åt helt fel håll. Jag vänder och desperat ringer jag Hedvig, jag är vilse!!! Hon lotsar mig rätt och jag kommer in på klubben precis när banvandringen för large börjar. Snacka tajming! Jag får flytta min start. Jag kan ju inte ta ut Kelli efter 2,5 timme i bilen och bränna ut direkt i ett agilitylopp. Nu fick vi gott om tid för uppvärmning och hinna landa ordentligt.

Summa sumarum så är nog en sån här start på dagen bara bra för mig. Stort adrenalinpåslag direkt liksom… då går det bäst!

Det var jätteroligt att träffa Hedvig, Troll och Monster (och alla andra trevliga människor!). Troll gick verkligen kanonbra men fick nåt skitfel i varje klass. Han såg stark och säker ut. Monster ser också jättefin ut, opolerad men med otroligt fin fart och han kommer bli jättebra (också)!

17 svar to “Söderköping – vinst!!!”

 1. Sjuuuuuuuukt snyggt!! Och jag har aldrig sett dig springa så fort som sedan du började tävla Kelli!!! 😀 Jättegrattis!!!

 2. Malin Says:

  Grattis, hon släpper fint nu.

 3. Åhza Says:

  Wow, vad hon går! Grattis! Du hann ju knappt ifatt henne i slalom. Och vad rappt du springer!

 4. Läckert! Stort grattis!

 5. haha tack, jag är förvånad själv att benen (mina) går så fort som dom gör :mrgreen:

 6. Ja Malin, nu ska vi bara få henne att svänga också 😉

 7. Tack Ninnie!

 8. Tack Åhza, ja hon trycker på bra och jag är som sagt förvånad att det går och hänga med såpass.

 9. Malin Says:

  Lite hoppteknik där hon är tvungen att korta sig och använda bakdelen.

 10. Hedvig Says:

  Tack för de fina orden 😀 Troll ska nog träna tunneldiskriminering lite och Monster ska poleras 😉 Och ja, det var lite körigt där på morgonen! Men du hann ju till banvandringen 🙂

  Kelli är urläcker, så himla kul att se henne i verkligheten!! 😀 Stort grattis igen!

 11. Karin MD Says:

  Grattis till två sanslöst fina lopp!!

 12. Jäklar vad du springer nu mera!!! Kvick som 17!!!

  Grattis till fina lopp och vinst!!

 13. wow så fina lopp Eva!!! Grattis i massor! Men vilken jobbig start på dagen tur att du är rutinerad och fixar lugnet ändå.:-)

 14. Kan förstå att det blev lite stressigt 🙂 tur du har rutin o inte fick totalpanik som en annan skulle fått 😉

  Hon är riktigt häftig lilla Kelli! Kommer bli grymt det här 🙂 tokdiggar din segergest Eva =)

 15. Grattis till två grymma lopp med Kelli!!! Hon är verkligen urläcker att titta på!

 16. OjOj vad häftigt med två så fina nollor på samma dag 🙂

  Eddan å jag drömmer vidare 😉

 17. Ni är såå duktiga!! Härligt att se!! Grattis!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: