Märsta lagtävling

Äntligen! Säsongsdebut för officiell utomhustävling och debut för Kelli med laget!
Så himla härligt med tävling nära hemma, bara 30 minuter till Märsta. Lagom mycket starter, roliga banor, bra rastvägar och trevligt överlag. Myslördag!

Agilitybanan var lite lurig och de flesta lag fick ganska mycket fel. Kelli startade först i laget och klarade banan riktigt bra. Vid en passage blev jag lite för sen för att hinna visa henne på en tunnel så vi fick en vägran. Typiskt nybörjarfel, eftersom jag inte vågar sticka ifrån henne i tid så hinner jag inte riktigt fram i vissa situationer. Ett ok fel för en ny klass 1-hund. Sen blev det flyg av gungan. Jag satsade för att hinna framförbyta efter gungan och det fixade hon inte idag. Ny gunga och tävlingsstress antar jag är orsaken, för på träning fixar hon sånt. Men gunga är ett av de hinder vi tränat minst så såna fel är också helt ok för liten Kelli. Resten gott folk satt som en smeck! Och tack vare den insatsen kom laget 4.a och tog sin första SM-pinne! Bra debut må jag säga 🙂
Grabbarna grus i laget hade dock inte sin bästa dag nån av dem och alla drog på sig minst 10 fel. Tur att det var fler lag som gjorde likadant för trots totalt 30 fel så kom vi  alltså 4.a… Knut fick ta på sig dumstruten för det blev många fel med honom. För många rivningar, slalomfel och dessutom ett fult avhopp från balansen. Men det fanns gobitar också. Fint A-hinder och han läser handlingen väldigt bra.

I hopploppet började jag med att gå fel bana. Tur att mina kompisar såg det och rättade mig. Men den där svängen hade tydligen satt sig i benen för jag fick strul med båda hundarna precis där. Med Kelli överarbetade jag en sväng till fel tunnelingång och fick massa snurr och vägringar före den och sen kom hjärnsläppet och jag skickade henne vidare fel väg. Gick av direkt eftersom jag ville fokusera på Knuts lopp i stället. Jaha och vad händer? jag lyckas styra honom förbi ett hinder mellan tunnlarna och han sticker iväg och tar fel tunnel, disk. Det var iofs ett missförstånd men jag tror ändå att strulet med banvandringen och debaclet med Kelli var det som störde mitt fokus där. För övrigt gick han riktigt bra, inga rivningar (tror jag)!

I morgon blir det Olandstrakten klass 1 och 2. Då jävlar!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: