Stå, Årsdebut på klubben, Bilbur

Knut är helt ohalt och det är obegripligt fantastiskt härligt! Han har fått börja träna igen. Jag har påbörjat projektet att lära honom stå i vallningen. Är helt nöjd med första passet, han verkar ha lätt för det. Tanken är att han ska få ett jämnare tryck på fåren och förhoppningsvis inte reta upp surtackor så de ställer upp mot honom. Det har ju funnits tendenser till det på vissa djur.

Kelli nöter på med sina flankkommandon och svårigheten är nu att få henne ta ur balans utan hjälp. Hon har verkligen svårt för det. Så nu är det 9 gånger av 10 åt ”fel” håll för hennes del. Har kvar att lära in visslorna på flanker också så det dröjer ett bra tag innan vi kommer tävla i år.

Idag blev det en vända till klubben också för första utomhusträningen i år. Underbart väder och en härlig känsla att vara ”på banan” igen. Kelli går bra och vi klarade banan felfritt men efter att ha rundat en tunnel i onödan, hihi. Det var lite överkurs för henne, man skulle svänga åt ”fel” håll efter tunneln (fel med tanke på hur den låg böjd). Träningen blev också en bra avslöjare av min urdåliga kondis. Jösses säger jag bara!

Knut fick också göra några hinder och han är grym att köra med, har blivit mycket tekniskt duktig tycker jag. Nu är det upp till mig…

Bilen… ja. Det var knepigare än jag trodde att utrusta bilen med vettiga grindar/bur. Jag hade tänkt mig grindar men Jeppe hade inga till den här modellen och inte Robust heller. Så hittade jag en i mina ögon smart grind från Artfex. Bussiga Arken Zoo lät mig ta den på öppet köp. Den var mycket jobbig att montera men när jag väl fått den på plats och lyckats förtöja den så satt den riktigt bra. Själva grinden och dörrar var stabila och fina. Det var bara ett minus. De där kulorna som man skulle ha på sidorna för att fylla ut tomrummet, de gick inte att montera så de satt stabilt. Hur jag än gjorde så var de jätteenkla att vrida eller dra ur. Metallen i fästena var alldeles för mjuk och gav efter för bulten så allting började glipa. Jag var tvungen att reklamera men de hade inget alternativ hos tillverkaren så jag fick lämna tillbaks den. Kändes lite trist när de varit så tillmötesgående på Arken men tyvärr, så fick det bli.

Sen har jag försökt få tag i lastgaller på Hedins Bil i Uppsala, den enda Merca-återförsäljaren i Uppsala (tror det är den enda iaf). Tror ni de hade det? Tror ni att de visste om det gick att beställa? Nej och jag är verkligen förvånad över den bristande kunskapen i frågan. Försäljaren fick i uppdrag att kolla upp det och han ringde mig snabbt och sa att han hittat ett som jag enkelt kunde flytta mellan fram- och baksätet. Lät ju perfekt så jag beställde osett. Sen ringde de och sa att det kommit och jag blev lite misstänksam när han sa att det var ett så litet och smidigt paket… och mycket riktigt, min oro var befogad. Lastgallret var ett nät – suck. Herregud, ett par tänder eller några klor så ritch ratch trasigt.. .ja ni förstår. Vilda hundar du har, sa försäljaren. Ellerhur. Nog fan borde väl Mercedes ha lastgaller till sina kombibilar? Bah! Vi får väl se om han hittar nåt, nu börjar det ha gått lite väl lång tid. Borde jag ringa till Tyskland? tror ni de har hund i bilen där…

Welll. Nu är jag inne på bur i stället, det är inte optimalt eftersom den kommer ge lite mindre plats till hundarna men det har onekligen sina fördelar. Har begärt pris från ett antal olika leverantörer. Wait and see…

Annonser

12 svar to “Stå, Årsdebut på klubben, Bilbur”

 1. Ullis, Diesel, Maq o Tim Says:

  Min pappa har en grind till sin merca han inte använder. Vet ju inte om den passar el är till salu men om du vill kan jag kolla. Bara som två grindar med ”stativben” som man skjuter in. Hör av dig isf

 2. Allt går att bygga med lite vilja… Jag har aldrig köpt rätta grindarna till mina bilar, bara fått dom ombyggda.
  Han kanske säkert fixa åt dig med om det behövs.

 3. Jeppe hade inte grindar till Aurisen heller…så då ringde jag till Toyota uppe i Sundsvall och dom lovade att låna ut en bil till Jeppe…..och så löste det sig….Jeppe fick mäta och jag fick grindar som passar 🙂
  Du kan också åka upp till Jeppe på en liten semestertur…så mätar han din bil på plats…

 4. Tack för tipset, det låter som en sån jag precis lämnat tillbaks, ta gärna en bild på den om du har möjlighet. Här lär det inte bli något bestämt förrän nästa vecka.

 5. Tack Birgitta, jag hör av mig om jag behöver hjälp med ombygge! T-gubbarna är bra ellerhur 🙂

 6. Ja, Anki jag har funderat på att åka till Jeppe om inget annat funkar. Han sa att jag kunde komma ”förbi” så de fick mäta… kändes lite långt bara.

 7. Ja du Eva, flanker ur balans i den här släkten är inte att leka med-;). Tror aldrig att Zack hade varit utsatt för någon sådan övning innan han kom hit, och han hade verkligen svårt att köpa konceptet – och när jag till slut fick till det så hade situationen glidit oss hur händerna och han fick väldigt bråttom och var inte bra mentalt. Men efter en månads intensivkörning tar han kommandona lugnt och balanserat och verkar själv tycka att det är rätt läckert – men givetvis inte på 100 meters håll från mig i en framdrivning, så tävlingsdebut dröjer nog någon månad till. Och vi saknar precis som ni visslor på flankerna. Och än så länge tycker jag han behöver ”pratet” eftersom jag har lättare att nyansera mig där så han förstår när jag är nöjd eller missnöjd. Visslorna ska man vänta med tycker jag tills de kan ta ”rena” kommandon, innan dess utvecklas de snabbare med multi-kommunikation.

 8. Intressant med samma utmaningar! Jag tänker likadant med visslorna, de måste sitta muntligt först. Jag har använt dem nån gång i självklara lägen men det känns inte bråttom. Nu gäller det få henne trygg i att lyssna till att börja med. Hon är så rolig, öppen som en bok att läsa och det är väldigt enkelt att hjälpa henne lite med handklapp o liknande när man ser att hon tänker fel håll. Men nu är det slut med hjälp (stackars Kelli). Ska vi vidare måste hon lära sig ordentligt. Sen kommer jag säkert hjälpa henne ändå i skarpa lägen på tävling men det är en annan sak…

 9. Tessan & Oj. Says:

  Valde oxå grindar till bilen pga utrymmet och hittade ett för mig toppen alternativ hos Kulltorps. Man behöver endast skruva fast i golvet (så inga synliga borrhål)och mellanväggen tas ur på någon sekund. Har för mig att de kan tillverka lastgaller oxå men är inte säker… Hursomhelst så är jag mkt nöjd, bra pris, trevligt bemötande och snabb leverans!
  Lycka till!

 10. har du kollat med http://www.enason.se/
  bra pris och väldigt tillmötesgående

 11. Karin MD Says:

  Det finns, iallafall fanns, en kille i Spakbacken (där LIsa och Patrik bor) somhegter Göran, och som har lite smides- och plåtverkstad. Han gjorde ett lastgaller till Pers gamla pickup för några år sen. Kanske kan vara värt att kolla.

 12. Tack för tipset!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: