Fullt upp!

Här har det varit full rulle senaste veckan och då blir det ont om tid för bloggen. Förr satte jag mig alltid ned efter dagen och skrev av mig i bloggen. Nu för tiden blir det liksom inte av…

23 lamm har kommit hittills och nu är det bara tre tackor kvar att lamma, jag tror de lammar innan påsken är slut (eller hoppas på det i alla fall).

Knut har problem med en klo och i onsdags blev han akut halt, gick på tre ben i stort sett. Jag avvaktade till torsdag men när det inte blev bättre åkte vi till djursjukhuset Ultuna. Jag trodde absolut att nånting var allvarligt fel, fraktur eller nåt sånt. Undersökningen gick ovanligt fort för att vara Ultuna så det var positivt och inte hittades några fel på honom. Ja förutom att han hade ont i en tå. Veterinären trodde på stukning eller möjligen något främmande föremål eller böld men eftersom det inte fanns några sår eller att det inte vätskade så fick jag åka hem och avvakta. Ja det var ju både positivt och jobbigt på samma gång.

I fredags var jag på uppdaterings kurs för SULVKs instruktörer. Kursen hölls på Labbo hos Ingela Uhlås och det var bästa Karin Söderberg som var instruktör. En toppendag!

När jag kom hem satte jag mig ner med Knut och gick igenom den där klon millimeternoga. Lena tyckte att jag skulle lägga på ett alsolspritsomslag som drar ur eventuell böld. Det visade sig att vi hade animalintex i stallet (något liknande) så det fick bli ett sånt bandage. När jag satt där och pillade med klon så skrapade jag lite på den sida där han haft en liten skada i vintras. Och plötsligt gick det hål och det rann ur en brunröd vätska. Jag blev jätteglad även om det var äckligt. Hellre en böld än en stukning… Nu har han haft omslag sen i fredags kväll och är nästan ohalt! Nu är bara frågan hur lång tid det här kommer ta innan han är fit for fight igen….

Sia… Inte nog med att Knut är halt så blev även Sia dålig efter träning i fredags kväll… suck. Hennes ichiasben (hb) ville inte bära så nu går hon också i koppel. Hennes skada är ju sån som brukar gå över på nån dag men det känns liksom inte så kul direkt…

Roligt ska det bli idag då det kommer en hel massa WindAnn-valpar hit för att träffa fåren för första gången. Det är alltid lika spännande att få se unga hundar tända till!

Annonser

2 svar to “Fullt upp!”

  1. hej eva 🙂 glad påsk
    har du tänkt på att du kan både massera och stretcha, inte nog med det så kan du ge noni som är antiinflamm och analgesic.
    om du vill ha hjälp hur ?? kan du väl maila mig tillbaka
    kram

  2. Knut verkar vara precis som Mick. Han har gjort illa en tå flera gånger och jag har trott att det har varit ngt allvarligt och åkt till veterinären då han blivit mer och mer halt men de har inte hittat något!

    Såg lite längre frm att du tränar stå i vallningen och tänkte direkt på Karin S och såg här att hon var inblandad. Kände på den kusren jag gick för henne att stå vore bra för Mick. Får se om jag tar tag i det i sommar. Har ju inte möjlighet att träna just nu men det kommer en tid när lammen växt sig större.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: