Vi tränar på i ridhuset…

Nu är vi igång ordentligt med agilityträning i ridhuset hos vår granne på Seglinge. Jag har min hinder på fyrhjulingkärran och kör dem fram o tillbaka varje gång. Det funkar faktiskt riktigt bra. De ska ju ändå bäras fram och bort så det är inget extrajobb alls. Hundarna är så duktiga (Kelli o Knut) och springer bakom hela vägen och blir lite lagom upp- och nedvärmda.

Therese och Dee har hakat på några gånger och det är jätteroligt att få följa deras utveckling. Det går stadigt framåt och är verkligen jätteduktiga. Här är bildbevis:

Idag testade vi blindbyten och började med det som brukar vara enklast, bytet efter tunnlar. Funkade utmärkt som synes!
Rosemarie fick en himla snurr på Kellie när hon körde ett par blindbyten. Det blir ju lätt att man bromsar farten på hunden vid framför- och bakombyten om hunden är känslig. Det var roligt att se och där finns det mer fart att plocka fram, det är ett som är säkert!
Även Emelie var med och tränade. Finaste Emil fick göra några valpövningar och inlånade Cissi körde också litegrann.

Kelli går väldigt framåt för varje träningspass men hon ligger långt efter med kontaktfältshindren. Vi får ta igen det till våren när det går att vara ute.
Hon har det inte naturligt att svänga tajt men idag ville tjejerna att jag skulle visa en Jakkosväng. Jag är absolut inte någon expert på dem men jag har ju testat några gånger och fått instruktioner av både Veronica och Anja L. Så… jag testade med Kelli och hon köpte det direkt (hört den förut?) svängde tajt som sjutton. Kanske det är hennes grej? Frågan är om det är min 😮

Knut har svårt för när jag vill skicka och sticka och struntar gärna i hindret och springer med mig i stället. Det här måste vi träna en hel del på för ska jag ha en chans hinna med att handla honom så måste han släppa iväg på hinder trots att han förstår att vi ska åt andra hållet sen. Med Kelli är det lättare för hon låser mer på hindren än Knut.
Han börjar bli grym på slalom och det känns verkligen härligt. Kontaktfälten är färskvara på honom och där behövs en hel del repetitioner för att de ska sitta. I vår…

 

Annonser

4 svar to “Vi tränar på i ridhuset…”

  1. Heja heja vad ni är bäst! 😀 Kul att det går framåt 🙂

  2. Verkar som att ni har kalaskul ju!!!!

  3. Kul att du har ”återupptagit” agilityträningen igen!!
    Dee var det fart på! 🙂

  4. Vilken lyx att ha träningsmöjligheter så nära 😀 Kul!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: