Kellis brorsa till salu!

Av en slump hittade jag Kellis kullbror Zack. Han har tyvärr blivit såld flera gånger och nu är han i Tjeckien. Jag har varit i kontakt med dem som har honom nu på kennel Dreamwork. De gillar honom jättemycket men har för många hundar och sen är det ett problem tydligen, att han bara är svenskreggad (fci-reggad). De skulle vilja ha honom i ISDS. Jag förstår inte riktigt betydelsen av det, någon som kan förklara?

Hur som helst så är jag alldeles övertygad om att det är en fin hund och jag kan bara inte släppa tanken på honom. Tänk om det här hade varit Kelli, mitt hjärta blöder!
Hur svårt är det att ta hem en hund från Tjeckien? Någon som är intresserad av detta? Jag kan tänka mig någon form av delägarskap… men har väldigt svårt att ha fler hundar själv.

De som har Zacks kullsyskon är jag (Kelli), Jasna Bohlin (Jem), Hedvig Boreson (Monster) och sen är det en som jag inte har kontakt med i Skåne som har syster Dira. ALLA är toknöjda med sina hundar. De har väldigt mycket positiv motor, de tål och tar träning perfekt. De ser väldigt fina ut på fåren med stor koncentration och mycket naturligt.

Foto: kennel Dreamwork.

Annonser

12 svar to “Kellis brorsa till salu!”

 1. Å, vad fin han var. Och korthårig!!! 😀

 2. Men nej, vad tråkigt att han fått fara runt så mycket! Jag har ofta undrat vart han tog vägen. Jag skulle också vilja att han kom tillbaka till Sverige, men har inte riktigt möjlighet att ha en hund till, framför allt inte en i samma ålder som Monster… Ska lägga ut på min blogg också, har du lagt ut på listan?

 3. […] läste på Evas sida idag om Zack, Monsters brorsa (ni vet den där fläckiga valpen som jag nästan bestämt mig […]

 4. När jag hade kontakt med dom sa han att tänkte behålla honom, ja vad göra jag har inga 2000 euro. Självklart skulle det vara skönt om han kom till Sverige. Det här är nackdelen med att vara uppfödare man kan inte ha kollen på alla och så tråkigt när dom står till salu på en sida i Tjeckien. Hoppas det löser sig för lilla Zack. Är nog inget problem att ta hem bara han är rabiesvaccinerad.

 5. Ja Åsa, det är en nackdel.

  Hoppas att det löser sig, han ser verkligen jättefin ut!

 6. Hej Eva
  Jag har lagt ut Glens sonson Zack på min blogg nu – om det kan bidra till att han får ett varaktigt hem. Troligen ingen som vill ge mig presenter i den storleksordningen, men man kan ju alltid försöka, och åtminstone är det ett bra tips till den som kan slänga upp pengarna.

  Med ISDS-registreringen är det så här (tror jag, för jag har haft samma problem en gång när jag skulle sälja en ej ISDS-reggad hund till Finland och en gång till Australien): I BC-organisationer som endast är associerade till ISDS gäller ISDS regler för registrering, avel och tävling. Det betyder att Zack av de nuvarande ägarna inte kan användas till avel och han kan nog inte heller tävla, i alla fall inte högre upp i klasserna. Enda sättet är det som i GB kallas ”registration on merit”, dvs ett vallningstest som man bara kan göra i GB.

 7. Hör med Renata, hon är en del i Tjeckien och talar tjeckiska samt har tagit in hundar (tror jag). http://www.working-mates.com Tror hennes senaste cattledog är från Tjeckien.

 8. Hej Eva!
  Ville mest titta in för att önska dig ett gott nytt år och se lite vad du pysslar med såhär på vintern! Hoppas det löser sig för ”brorsan”.

  Vi ses i det nya året!
  Kram Veronica

 9. Lotta Raud Says:

  Hej Eva,
  Milan, min man, är från Tjeckien och pratar tjeckiska. Har tyvärr inga planer att resa dit just nu men behöver du hjälp så säg till. Vore inte fel med en fin avelshane ………men jag har ju bara tikar.

  Lycka till
  Lotta

 10. Tack för tipset Jenny!

 11. Tack Lotta, alltid bra att veta!

 12. Japp Veronica, här pysslas det med allt möjligt 🙂 Vi ses!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: