Thailand


Vi har haft en helt underbar semester och Thailand var både som väntat och inte. Den fuktiga värmen gjorde gott. 30 grader dygnet runt gjorde att stunder i solsken blev lite för mycket men som tur var hade vi en hel del moln och soldis så vi har varit ute väldigt mycket. Mycket sol stol pool och beachen förstås. Sandstränderna är ljuvliga och otroligt rena. Vit sand som knastrar under fötterna (nästan som kall snö men ändå inte). Varmt i havet och glasklart vattengjorde att till och jag älskade att bada. Det blåste ganska höga vågor och det var häftigt låta sig svepas med av dem. Självklart tänkte man på vad som hände för 6 år sedan, det är ju ofrånkomligt. Både Kata och Karon Beach där vi höll till var kraftigt utsatta av tsunamin. Det märktes dock ingenting av det  nu. Ja inte mer än att det fanns skyltar mot evakueringsvägar.


Här är hotellpoolen och många timmar spenderades här. Vattnet kändes mycket kallare än i havet men när man väl doppat sig var det helt ok och jag simmade en hel del faktiskt. Ser ni det lilla röda taket till vänster? Där kunde man sno åt sig två solstolar i skugga och vi lyckades vara först på dem några gånger. Jättemysigt. Till höger är det en liten bar och bakom den fanns det två tjejer som erbjöd massage… Fotot är taget från hotellets restaurang. Där åt vi första kvällen och så frukostarna så klart.


Ja som den djurvän man är så hittade jag denna lilla familj. Faktiskt ovanför mitt huvud under tälttaket. Jag låg där och tittade uppåt och fick se något konstigt som stack ut ur hörnet. Först trodde jag det var nån (hemsk och äcklig) ödla. Men det visade sig vara en duva som ruvade! Eller duva? jag tror att det är en duva… Och efter några dagar hade hon kläckt ungarna. Hon var jättetam eller i alla fall vågade hon mata ungarna fastän jag var så nära med kameran. Jag kunde inte se hur många det var men nog ser man väl ett litet barnöga där under hennes näbb?


När vi nu är inne på djurspåret så var vi på utflykt en dag till en Safaripark. Där hade de bland mycket annat två ljuvliga gibbonapor. De var bundna i varsitt långt koppel och showade friskt för alla som gick förbi, jag bara älskade dem! Tveksamt såklart hur kul det är att leva så men de här såg i alla fall ut att må bra och ha roligt.


Elefanter förstås! I turen ingick en liten tur på elefantryggen och sen en liten uppvisning av de här två princessorna. Man fick köpa en påse bananer för typ 5 kr och mata dem. Man kände sig som en liten unge som med skräckblandad förtjusning lät dem ta banen ur handen. Strax utanför vårt hotell kom det varje kväll en tjej med en 2-årig elefant som folk fick klappa, fota sig med och köpa bananer till. Helt klart annorlunda än hemma.


Och så måste jag ju plåta en hund förstås. Den här bodde på en restaurang nära vårt hotell. Jag är imponerad av att alla hundar gick lösa och låg och sov typ en halvmeter från trafiken. Folk verkade inte bry sig om dem och trafiken tog hänsyn när de korsade gator. De enda jag såg som inte var lösa var några dvärghundar.

Jag har lite fler bilder men detta får räcka för nu.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: