Träning och Valptips…

För min egen del duger det gott med allt snöpulsande och snöskottande. Det snöar ju nästan varje dag och jag har gett mig tusan på att hålla åtminstone en liten slinga i skogen framkomlig.

Hundarnas viloperiod är slut, ja det har den varit ett tag. Har koncentrerat oss på snöpulsningen och jag hoppas det ska ge resultat. Senaste tiden har de fått springa på rätt rejält också, både i snön men framförallt på plogad mark. Är lite rädd att de ska överanstränga sig i djupsnön…

Vallning

25.an är framkomlig men tung. De får gå varsitt pass därinne i stort sett varje dag. Mest som motion och för att hålla den tilltrampad.
Funkar väl sådär. Tackorna har hittat nån finurlig teknik att sprida ut sig så hundarna får hela tiden jobba på att hålla ihop flocken. Speciellt den vita tackan går alltid innercirkel och försöker bli bortglömd. Det är väl i och för sig bra träning för framförallt Kelli som tycker den där vita tackan kan få slippa, i alla fall när hon föser. Däremot när hon jobbar i balans är det aldrig nån diskussion om att alla ska med. Tror det kan ge henne bra känsla för fösning/fråndrivning att träna på en sån här grupp.
Knut o Sia har koll när de delar sig och Sia är klart bäst på den biten. För henne blir det för det första nästan aldrig den där spridningen, det beror väl på att hon är väldigt förutseende och mest rutinerad. För det andra fixar hon genast ihop dem om det sker.
Knut, han inser att något är fel när tackorna sprider ut sig, stannar och avvaktar. Får han bara fundera lite så löser han problemet själv.

Jag längtar ut på större marker så det blir lite mer på riktigt… finns det nån som har marker att valla på nånstans?

Agility

Agilityn har ju legat nere för min del ett bra tag nu. Abstinensen är grym och nu har jag bestämt mig för att satsa ett tag framöver. Kelli och Knut är det som ska få köra. Jag åkte till Lagga igår och hakade på en träningsgrupp där. Körde bara lite grundövningar och ååååååååå vad roligt det är! Knuts gunga – wow!

Ikväll tog jag fram slalom och ett hopphinder och körde lite ute på gårdsplanen. Kelli behöver backa i slalomträningen plus måste jag få henne att svänga tajtare. Funkade kanonbra!
Knut fick köra lite slalom han också, han är grym.

Goliat & Fanny


Det här är WindAnns Goliat (Seemework Key – WindAnns Cima). Han är bara så himla fin. Liten, sprallig men ändå sansad. Och vilken uppsyn! En riktigt härlig valp som jag lätt hade köpt om det varit läge. Vill ha vill ha…
Han är fortfarande osåld och det är leverans på onsdag.  Mitt förstaval och han är sist kvar! Så det kan bli.
Men det där med att bli sist kvar säger väl egentligen inte ett smack. Se hur det kan gå med de som är sist kvar… Swift blev ju inte så pjåkig, ellerhur? och för att inte tala om Karins Söderbergs Erkens Lotus som också var också sista valpen kvar… Den ene världsmästare i agility och den andre europamästare i vallning!

Ann har även en tikvalp kvar WindAnns Fanny (Dalles Diesel – Time Now Peg). En riktigt busig och gullig kolsvart tik som hon vill ha en fodervärd till.

Annonser

13 svar to “Träning och Valptips…”

 1. Herregud, vilken söt liten Goliat! ❤

 2. Vilken fin hund!

 3. Förstår inte att Goliat kan vara kvar, han är ju helt ljuvlig. Peace var också sist kvar och nog för att vi inte vunnit några mästerskap men hon är absolut en goding.

 4. Fresta mig inte sådär Eva, en hund till skulle ju få plats…

 5. Båda två skulle vara mina förstaval! Fanny har även hon varit en favorit, i alla fall för mig. 🙂

 6. åh typiskt, båda mina favoriter är kvar… nä, jag förstår inte heller! goliat är ju riktigt spjuversöt 🙂

 7. Fanny ❤ 🙂

 8. Påminner lite om Doffe kanske? 🙂

 9. Den här bloggen törs man ju inte gå in på! Livsfarligt för oss som INTE behöver en till hund just nu..Vilka sötnosar!

 10. Goliat är även min favorit 🙂

 11. Gillar den där biten om agility lite extra ,-))

 12. Dom kommer inte bli lätta att skiljas från kan jag lova… Extra jobbigt nu när alla börjar åka.. Man är så kaxig när dom lever om på morgonen men det blir tomt när dom små söta monstrena flyttar. Som tur är så är valpköparna snälla och rapporterar hur det går 🙂

 13. Ååå vilken sötnos, lille Goliat. ast min favorit var ju ”floyd” (Glenn)

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: