Ingen blåtira, SNÖ

Det är helt lugnt, ingen blåtira även om jag oroade mig en stund att se ut som Lillbabs i Så mycket bättre. Känner mig helt ok. Tack-o-lov!

Jag fick ställa in dagens kurs igen. Snön fortsätter att vräka ner. För en stund sen slutade det och solen tittade fram. Det var magiskt vackert! Jag skyndade mig ut och pulsade runt med tre hundar och får i 25.an för att trampa till så vi skulle kunna ha kurs. Det kändes hyggligt, lite tungt men ok. När jag precis var klar så började det om igen med snöandet. Då gav jag upp. Vi ställer in idag. Hur det blir i morgon bestämmer jag i morgon bitti. Ett alternativ är ju att ploga 25.an men problemet är var man ska göra av plogvallarna. Om fåren klättrar upp på dem så är de ju plötsligt ute… Det känns som det blir en lång vinter…

SNÖ

Alltså först vill jag säga att jag gillar snö och jag älskar vintersport. Men nu börjar jag bli lite orolig. Samtidigt som jag tycker det är lite spännande med naturfenomen så gör det mig lite rädd. Idag har vi den 30 november. Vi har ca 70 cm snö, det är -20 på nätterna och det fortsätter att vräka ner. Det ska bli ännu kallare typ -24 enligt prognosen och då brukar vi alltid ligga lite kallare. Om det varit januari hade jag inte varit förvånad, men det är 30 november. Och vi har haft vinter i en månad nu.
Hur kommer det bli i januari? Kommer detta att fortsätta så behöver vi vidta åtgärder. Hur klarar vi -30? Och vi behöver börja planera var vi lägger snöhögarna så att all snö får plats. Så att vi kommer åt det vi behöver komma åt. Kommer staketen hålla hästarna inne? Tar vi oss fram med foder överallt. Osv. 
Pappa kommer från Idre i norra Dalarna och där har jag varit väldigt mycket. Tänk om vi får lika mycket snö som där?! Ett snödjup på över metern, där går det inte ens ta sig fram om man är häst.


Sug på den en stund.

Annonser

3 svar to “Ingen blåtira, SNÖ”

  1. Vi hade samma problem med så mycket snö, att man inte visste vad man skulle göra av den förra vintern :o/
    Har funderat på samma sak, att naturen kan vara väldigt skrämmande ibland…INGET vi gör, kan rå på dens nycker

  2. hej Eva 🙂 huu det låter som mycket snö ?? och stackars dig, inte kul att gå in i väggen, men idag när jag var ute och gick med hundarna i skogen kom jag och tänka på den rosa cykeln 🙂 kommer du igåg Torbjörns f.d. rosa cykel ????
    jag kan inte låta bli att fnissa, tänk vad du backade, hi hi, skrattar fortfarande, iallafall har du glatt någon , kram 🙂

  3. GAAAAHHHHH… tyckte det var rätt mysigt med snön tills jag läste detta ödes-inlägg :-O Det är VÄLDIGT mycket snö och VÄLDIGT kallt för att vara november… kanske någon vill säga oss något?! Nu får vi för alla gånger vi borde visat vädret vår respekt men istället åkt till jobbet och på annat onödigt fast vädret sagt ”nej! Stanna hemma”. Hu!!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: