Emmi, Knivsta lera, kurs o kurs…

Emmi
Den här veckan började med besök av Anita och hundar. Tänk att man kan snacka hund oavbrutet i tre dygn… och sen bara fortsätta blogga hund… och planera inför morgondagens hundträning. På fredag ska jag i alla fall göra nåt helt annat – gå på TYA-kurs.
Emmi fick träffa fåren och oh la la – där trillade polletterna ner pang pang pang och …. breda leenden hos oss tvåbenta sade väl det mesta. Bökbävern var urduktig och bland fåren var det minsann inget bök. Tänk vad häftigt det är att se allting falla på plats. Och för en gångs skull kom jag mig för att filma! (med mobilen)

Först hade vi gått med henne i lina i 25.an. Hon stretade och var allmänt odrägligt så vi tog in henne i fållan och … voilá (åh vad jag gillar den där lilla fållan)! Filmen säger det mesta!

Knivstaleran
Ja i söndags var det inofficiell agilitytävling i Knivsta och jag examinerade en ny tävlingsledare, Emelie Crondahl. Tävlingen flöt både bildligt och bokstavligt. Det mesta funkade fint medan däremot de fina gräsplanerna raskt förvandlades till allt djupare lervälling ju längre dagen gick. Trots att jag bara var funktionär hade jag lera ända upp till öronen… undrar hur det var för dem som tävlade. En sak vet jag säkert, Ettan hade aldrig sprungit på den banan.

Kurser
Här hemma har jag två vallningskurser igång nu och det är verkligen jätteroligt och intressant. Många lovande unghundar och förare. Det är så roligt när alla gör framsteg från gång till gång.
Ikväll hade vi verkligen tur och var färdiga med kursen precis när regnet kom. Ingen lervälling här än så länge – håller tummarna för att det fryser på snart igen!

2 svar to “Emmi, Knivsta lera, kurs o kurs…”

  1. Härligt, vad fin hon ser ut!

  2. Vi tränar på liggläxan som galningar ,-))

    Och bollar tillbaka en svängläxa!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: