Gynge

Torsdag – fredag var jag i Gynge i Småland och tävlade IK2 med Sia och Knut. Gynge är en härlig tävling där det alltid är bra omständigheter och hård konkurrens. Gotlandsfår som är väl invallade borgar för finlir och det är höga poäng som gäller.

Kelli blickar ut över tävlingsbanan. Dogge är därute och hämtar.


Barbro med fina Dogge


Ann-Charlotte delar med Twix och tog en bra placering.


Marianne och jag satt och skuggdömde en hel del. Intressant att se hur nära /eller långt ifrån/ vi var i våra bedömningar. Här gör Marianne fålla med Meg och tog en tredjeplats.


Tjusigt!


Här fixa Barbro och Dogge fållan.

Karin debuterade IK2 med Key och det gick förstås kanonfint. En fjärdeplats och idag när jag skriver detta har de vunnit Fårfor Cup! Grattis både till Karin och uppfödaren Åsa!!

Hur gick det för mig då?

Ja första dagen var ingen hit direkt… Knut lyckades reta upp en tacka och efter att hon i stort sett backat hela framdrivningen tappade han tålamodet och nöp till henne så det var bara att gå av. Retar mig lite på att jag inte gav upp själv, det var ju liksom omöjlig uppgift… Och Sia, hon var stressad och kunde bara inte lyssna i framdrivningen. Sen löste hon resten fint men det hjälpte ju föga. Dag 2 blev inte mycket bättre för Knut, jo vi kom iaf runt… men även nu fick han en tacka som inte gillade honom. Måste analysera och fundera på hur jag kan träna honom för att förebygga att sådant händer.
Efter Sias runda var jag inte särskilt nöjd. Fåren delade på sig på crossen och hon kändes splittrad i koncentrationen. Antingen för lydig eller för på… Men när poängen kom visade det sig att vi fått 89 p och att det räckte till en tredjeplats totalt. Det är ju jättebra så jag får väl revidera mitt omdöme om den prestationen…

Sia är därmed klar för SM 2011, ligger just nu trea på rankinglistan och både hon och Knut ska vara med på landslagsuttagningstävlingen den 9-10 oktober. Det är mycket liten chans att vi kniper någon plats och mitt mål med den här tävlingen är mest att se och lära. Jag har aldrig tävlat på Ryk och enligt ryktet ska det vara en svår bana så jag åker dit med stor nyfikenhet! Det är den sista av tre uttagningshelger och man bör ha tagit poäng på de föregående tävlingarna för att ha chans att komma med, även om det i teorin förstås är möjligt…

Kvallistan SM får 2011 just nu:

Annonser

4 svar to “Gynge”

  1. sarahclaesson Says:

    Härliga bilder, man blir riktigt sugen.

  2. Grattis till tredjeplatsen med Sia 🙂 Kul att du kämpade hela rundan och att det gav utdelning i bra poäng när du inte väntade dig det!
    Roligt att ni ska tävla i Ryk och att ni är med på SM-listan!

  3. Heja, heja, heja. Lycka till på landslagsuttagningen!

  4. Vad häftigt att vara med på landslagsuttagningen 🙂 Heja!!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: