Sverigecupen 2010

Nu på lördag-söndag ska Knut och jag tävla i Sverigecupen i Södertälje. 
Man samlar poäng under ett år och de 30 bäst rankade hundarna får vara med. Knut tog sista kvalplatsen på absolut sista kvaldagen. Det känns jätteroligt och väldigt spännande.

På lördag är det dubbelhämt av 2 flockar med 3 får i varje. Hämten är cirka 300 meter/st. Därefter är det fråndrivning i 450 m och sen delning av omärkta djur, fålla in och därefter singling av ett märkt djur. 

På söndag är det internationell kvalbana dvs 5 djur (varav 3 omärkta och 2 märkta). Hämtning, drivning, delning omärkta djur, fålla, samt singling märkt djur.

Det här är flera moment som vi aldrig gjort på tävling. Förutom att vi aldrig handskats med märkta djur så har vi aldrig tävlat dubbelhämt.

Dubbelhämtet ska bli mest spännande. Kommer jag få honom släppa första flocken? vända om och hämta en ny som står 300 m bort, dessutom kanske skymd?
Jag vet att jag borde ha tränat detta mer eftersom det även kommer i SM-finalen. Men det har känts så otroligt långt dit… inte bara i tid. Och nu är vi snart där –  åtminstone i Sverigecupen och i SM-kvalet.

Nåja, lite dubbelhämt har vi tränat och han förstår här hemma att släppa flockar och sticka efter nya även om vi inte kommit upp i någa 2 x 300 m…

Min förhoppning är att han ska klara andra hämtet på lördag. Resten kan vi nog hantera någorlunda. Hur långt det räcker, ja det får vi se. Vi är ju nybörjare i sammanhanget och vi kan inte påverka andras resultat. Men vi kan göra vårt bästa!

Det ska hur som helst bli väldigt roligt!

Länk till startlistor, vägbeskrivning, resultat mm:
Lördag
Söndag

Annonser

7 svar to “Sverigecupen 2010”

  1. Eftersom du kom in sist så kan du bara klättra uppåt. Vi håller tummarna!

  2. Oj vad roligt!!! 😀 Bra jobbat Eva o Knut!

  3. Vi hejjar på hemifrån! Lycka till! =)

  4. Lycka till!! 🙂

  5. Vad roligt, synd att vi är i Bollnäs i helgen annars hade jag gärna åkt och tittat. Lycka till 🙂

  6. Ska man räkna med ungefär en halvtimme per hund tro? Är sugen på att se Kung Knut!

  7. Provar mailsvar 🙂 Jag tippar tre-fyra hundar i timmen. Du fr grna ringa/smsa mig s kan jag bertta hur lng tid det tar. Borde inte bli megarundor eftersom det inte r ”riktig” sortering. Bara sex djur totalt. I stora finaler brukar det vara betydligt fler och d kan sorteringen ta en ”evighet”. Eva

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: