Folksam Cup-kval i Märsta

Rolig kvaltävling på Märsta BK idag. Jag hade alla fyra anmälda – jag behöver träna… Skojigast idag var att Malin vann kvaltävlingen med Swift (1.a och 2.a i de båda loppen) men dessutom så tog hon platserna 1-2-3 i hopploppet. Grymt bra gjort. Prim vann, Swift tvåa och Nick trea.

Här en sammanfattning av mina hundar:

 • Fame
  kunde bara inte ta hela slalom i agilityloppet. Inte förrän på fjärde försöket när jag fick nybörjarhandla de två sista pinnarna. Mycket konstigt. Visserligen har hon aldrig varit nån slalomspecialist men fullt så här illa brukar det inte vara. Kontaktfälten gjorde hon helt ok plus satt fint i starten. Hopploppet däremot, där var hon mycket mer laddad och hon gick kanonbra. Jag tror vi kom på 7.e plats i det loppet på en tid runt 32. Prim vann på 26, Swift 28 och Nick 29…
 • Sia
  fick uppfartsfel på balansen fast jag tyckte hon var på. Men sen hoppade hon fult på nerfarten, igen! Så det blev till att ta om, igen! Loppet kändes struligt rakt igenom. Vi kom aldrig in i nåt flyt.
  Även Sia ryckte upp sig i hopploppet. Det var en bana med mycket mer handling. Agilitybanan kändes lätt medan hoppbanan kändes svår (men rolig!). Hela loppet flöt på kanonbra, tajta svängar och ganska snabbt. Hon kändes spänstigare än förra veckan. Tyvärr fick vi ingen tid eftersom både elektroniska och manuella tiden falerade. Tidtagaren trodde jag hade haft en tid med 6. Domaren erbjöd mig en tid på 36,99 om jag ville avstå omlopp… Eftersom den tiden inte kan stämma så ville jag först köra omloppet. Men jag ångrade mig snabbt eftersom det inte fanns anledning att köra det. Vi var ju ändå diskade i första loppet så det fanns inget att vinna. Jag är riktigt nöjd med det loppet! Sia är på G!
 • Knut
  har gått kanonbra i båda loppen. Tyvärr diskade vi oss när han valde tunnel i stället för balans. Men det är helt ok, vi är inte riktigt färdiga för den svårighetsnivån än. Kontaktfälten satt som en smeck (äntligen!). I hopploppet fick vi problem i kombinationen före och inklusive slalom. Där försökte jag köra med samma hand i staketet men det köpte han inte och vi drog på oss fel på alla tre hindren 😮 Men resten gott folk, resten är jag toknöjd med!!! Knut är på G!
 • Ettan
  var hellycklig när det var hennes tur. Hon drog iväg före mig mot banan, så himla sött! Första halvan av loppet gick hon riktigt snabbt och bra men sen tröt orken lite. Jag märkte inte så mycket i loppet (min ork tröt väl också…) men Malin sa att det syntes tydligt från sidan. Vi var felfria men eftersom referenstiden räknades på vinnaren så hamnade vi utanför placering. Hon är så rolig att springa med, riktigt laddad och ger allt hon har.
 • Kelli
  fick inte tävla såklart. Men när vi kom hem baklängeskedjade jag några hopp-slalom-hopp-slalom (4-pinnar) och det funkade klockrent. Det enda felet med den här hunden är att hon för dagen vägrar äta. Det oroar mig lite. För att hon skulle få nånting i magen gav jag henne en skinkskiva, ni vet en sån där tunn som man har på mackan. Den dissikerade hon i typ 100 bitar…

Att träna agility:

Fame:   slalom samt belöna upp kontaktfälten
Sia:        balansens kontaktfält
Knut:    tunnel under balans (fällor), slalom ut i ingenstans där jag inte går med
Ettan:   öva banor på 20-30 hinder så hon får upp orken. Grundkondisen är jättebra men hon är inte van att köra banor just nu.
Kelli:     typ allting…

Att träna vallning:

Sia:       djup i hämt, ta det lugnt
Knut:   djup och balans i hämt
Kelli:    höger/vänster kommandon

Annonser

4 svar to “Folksam Cup-kval i Märsta”

 1. Knut kommer alltid vara Kung-Knut. No matter what! 😀

 2. Sommaren är räddad! Massor med kul träning 🙂

 3. Ja Malins lopp med prim var hur häftigt som helst!!! 😀

  ETTAN kommer alltid vara drottning no matter what!!!

 4. På´t igen Eva – det finns där hos både dig och vovvarna!!!!
  Så länge får du njuta av Malins underbara framgångar och flyt nu!
  Kram!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: