Elitloppshelgen

Femma i elitloppsfinalen

Det har varit en fantastisk elitloppshelg med lysande resultat för Torbjörn. Vinst i lördags med Yarrah Boko i Harper Hanovers lopp och vinst igår med Inside Broline. Att få vinna under elitloppshelgen är mäktigt – publiken är enormt ”på” och – ja det går inte att beskriva, det är magiskt. Har ni aldrig besökt elitloppet så GÖR DET! Boka sista helgen i maj nästa år!


Beanie gjorde det mycket bra. Han fick gå en väldigt tuff öppning i försöket för att nå ledningen (07 första 500). I sista sväng såg han fortfarande kraftfull ut och jag trodde han skulle hålla ända in i mål. Men krafterna tröt lite och tre hästar rann förbi innan mål. Fyra och han grejade en finalplats. Tyvärr innebär placeringen sämsta spåret i finalen och därmed liten chans på tätplacering.
Tobbe backade direkt i finalen och kom fram finfint invändigt. Iceland och Johnny laddade tillsammans med Brioni för ledning  men Iceland fick överta den ganska lätt och det blev luckor ned till övriga. Sen blev det svenskkörning, med rejäl tempominskning (uppullat på travspråk).
Det betydde ju att loppet i stort sett var kört redan efter ett varv. Ingen kan ta in längder till slut när det gått så sakta i början eftersom alla kan springa ungefär lika fort en kort bit till slut. Så Iceland vann enkelt, en taktikvinst av Johnny! Vi får vara helt nöjda med femteplatsen. Enda möjligheten att kunna ha påverkat resultatet hade varit att ladda från start igen, men med den tuffa öppningen i försöket och ett spår långt ut i banan var det liksom inte läge för det.
Roligt att Tarzan och Johnny vann, tycker jag! Det var de verkligen värda och det är roligt när det är nya tränare och kuskar som får vinna Elitloppet.

här duschar Maggan av Beanie efter försöket. Han återhämtar sig otroligt fort och ni ser på näsborrarna hur cool han är.

Så till andra fyrbeningar…..
Grattis Malin!!

Malin vann båda klass 3-loppen i Gagnef-Floda med Swift! Vilken otrolig form de har! Dessutom vann Malin och blev uppflyttad med Nick i hoppettan. Stort grattis!

Fina Swift! Här väntar han på sin tur att få träna hemma på klubben. Lite roligt att det gamla bordet finns kvar, ni kanske förstår vem som sponsrade det en gång i tiden 🙂 Förresten är Swift döpt efter hästen Swift… som var lillebror till vår elitloppsvinnare Meadow Road. Hästen Swift var också mycket bra, inte av elitloppskaliber men om jag minns rätt så vann han också lopp en elitloppsdag

Annonser

4 svar to “Elitloppshelgen”

 1. HEJA!!

  Vilken mäktig härlig helg! Grattis till Tobbe!

  Anna Ronquist

  Jag blir fnissig när jag hör namnet Johnny Takter…

 2. Vad fin Beanie! 🙂 wow vilken helg!

 3. Helt fantastiskt helg! Jag som vanligen inte tycker om att kolla trav på tv höll mig fastklistrad där under gårdagen. Så mycket roligare att titta på när man vet vem någon är som kör. Då vart det ju helt plötsligt jätte spännande!!

  Grattis!!

 4. Härlig helg!! Grattis till framgångarna på travbanan!
  Kul när dina uppfödningar går så bra på agilityn!! 🙂

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: