Svanberga

Idag har jag tävlat IK2 med Knut och Sia i Svanberga. Det blev svårt. Tre får med suffolk och texeltackor på en kuperad bana som blev svårare än den såg ut. Många hundar fick problem i både utgång och upptag och ja senare också för den delen. Fåren utmanade hundarna och var hala som tvålar och det var svårt att lägga rätt tryck på dem och det var svårt hitta balanspunkter.  Mot slutet blev det drag tillbaks till utställningen.
Fåren ställdes ut väldigt lugnt och snyggt och stod snällt stilla och väntade. Men ändå blev det massa krångel för många ekipage och jag förstår egentligen inte riktigt varför.
För att göra det hela lite extra spännande kanske, så kom det en helikopter och landade väldigt nära när jag hade skickat Knut på hämtet… En räddningshelikopter var det tydligen, man undrar ju vad som hände!? Om han blev störd vet jag inte men han lyssnade dåligt, strulade i upptaget och vi fick aldrig nåt riktigt grepp om fåren så jag bröt i början av framdrivningen. Sen när det var Sias tur kom flocken i sken ut från utställarna, den första och enda flocken jag såg som uppförde sig så. De var väldigt oroliga men stod iofs still när jag skickade. Hon var inte tillräckligt djup (3 bort på utgången) och när fåren började gå så gick det fort. Väldigt fort. Men hämtet blev ändå hyfsat och hon hade 41 p kvar på det, vilket nog var ganska bra för dagen. Men sen fortsatte fåren springa i första fråndrivningsbenet. Det började wobbla och jag bedömde det som för jobbigt för Sia att gå en runda i den farten (tänkte på gamla skadan), så jag bröt med henne också…  Tror det är första gången jag bryter med båda hundarna på samma tävling.
Trots det är jag inte särskilt missnöjd. Det är bara träna och på’t igen. Ny chans nästa vecka, det kan iaf inte gå sämre…
Håkan med Ike ledde när vi åkte hem men det var en del hundar kvar så jag vet inte vem som lyckades bäst.

För övrigt tränar vi intensivt nu med Joski. Myy och Tauno ser jättefina ut. Myy går IK2 fråndrivningar och ser helläcker ut. Tauno har utvecklats finfint sen jag såg honom förra året, han är väldigt lik Knut framförallt till utseendet. Jag gillar honom skarpt!

Annonser

3 svar to “Svanberga”

  1. På’t igen! 😀 Roligt att tävla! och träna! Ha det bra i värmen kram

  2. Jätte grattis i efterskott kommer här!
    Kramar från Storvreta

  3. Åh vad vi längtar till torsdag! Hundra år sedan vi vallade sist 😀 Kram

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: