Spots obduktion


Idag har jag pratat med veterinären på Södra Djursjukhuset om Spots obduktion.  Han berättade vad som stod i protokollet och sen fick jag det på faxen (se nedan). 
Han sa att vi får se det som Spot råkat ut för som en tillfällighet. Det finns inget som talar för att det finns någon genetisk orsak så framtida avel på släktingar är ok och han tyckte inte att vi ska vara oroliga.

Så här skriver SVA: 
  
Utlåtande:

Vid obduktionen, inklusive histologisk vävnadsundersökning av hjärta, hjärna, lunga, mjälte, njure, lever, bukspottkörtel (pankreas), brässen (thyroidea) och tarm påvisades inga sjukliga förändringar som kan förklara hundens observerade symptom.

Patologanatomisk diagnos:
Ej fastställd.

Kommentar:

Inga tecken tydande på en akut förgiftning kunde konstateras.
Sammanfattningsvis har inga makro- eller ljusmikroskopiskt övertygande morfologiska, patologiska förändringar konstaterats vid obduktionen. Således har bakgrunden till hundens enligt uppgift föreliggande symptom (epileptiforma kramper, skakar i kroppen, saliverar och lite frånvarande efteråt) inte kunnat fastställas.
Nämnvärt är vidare att avsaknaden av morfologiska förändringar i centrala och/eller perifera nervsystemet generellt sett ej innebär att abnormaliteter i detsamma, speglade i kliniska symptom, kan uteslutas. Det är således fullt möjligt att ha rent funktionella rubbningar i nervsystemet utan att några makro- och/eller mikroskopiska patologiska förändringar kan påvisas vid en obduktion eller en mikroskopisk undersökning.

 Faruk Otman

Laboratorieveterinär ””

2 svar to “Spots obduktion”

  1. 😥 Imorgon fyller de 6 månader och jag får en klump i magen när jag tänker på Spot och Kim. Så jäkla ledsamt.

  2. Ninnie Says:

    Förstår inte allt, men himla skönt att det inte verkar vara ärftligt! Kram!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: