Däcket på 7 minuter…

Min steppande lilla bordercollie har tränat på att sitta still idag. Det är svårt! Efter att ha övat detta varvat med att skriva fakturor så tyckte jag hon kunde få göra nåt helt annat på eftermiddagen. Impulsiv som jag är så fick jag för mig att testa däcket. Vårt däck har stått insnöat hela vintern men nu har snön sjunkit ihop lite så det blev helt ok att träna.

Kelli har aldrig tränat däcket förut, däremot är hon van att erbjuda beteenden eftersom hon är shaping-tränad en hel del. Jag lekte med henne så att vi stod i bra position väldigt nära däcket. Och så väntade jag. Hon gick först igenom ramen. Sen stod hon på andra sidan och valde hoppa genom däcket emot mig. Jag klickade och belönade såklart. Sen väntade jag igen och nu hoppade hon igenom däcket från mitt håll. Klick och kastad leksak. Det är keps på den här hunden, det är ett som är säkert! Sen gjorde jag det succesivt lite svårare och hon satte vartenda försök – jag trodde inte mina ögon!
Kan det vara så enkelt?

Vi tog en paus och jag gick in och hämtade filmkameran… Efter ca 10 minuters vila körde vi igen och här är resultatet! Jag är ju lite för ivrig och gör det onödigt svårt på slutet när hon ska ta det från sidorna men hon löser uppgiften till slut. Sååå glad för den hunden!

Sia har varit hos Kjerstin på Ultuna idag. Mycket positivt att den gamla skadan i vänster bak kändes helt ok. Av den nya skadan kunde Kjerstin inte hitta något i hasen, däremot lite lite i höftböjaren. Så jag fick rådet att fortsätta kuren med Rheumocam och därefter ge henne en vecka till innan succesiv igångsättning. Jippi!!!

Annonser

7 svar to “Däcket på 7 minuter…”

 1. Duktiga tjejer!! 😀

 2. Bägge mina grabbar har lärt sig däcket på samma sätt och varken ALgot eller Mick har en endaste gång hoppat ramen på tävling. Det enda extra jag har gjort är att träna på lite olika däck när jag har haft tillfälle. Ser superfint ut!
  Nu har det enligt klockan blivit tisdag så jag säger GRATTIS på födelsedagen Kelli!!!

 3. Malin Swift & Prim Says:

  Klart det ska vara enkelt! Duktig Kelli. Och Grattis på 1års dagen, Knut lär få konkurrens om ett halvår eller så.

 4. Så du har också en steppande border collie! Men ack så duktig och lättlärd! :o)

 5. Duktig Eva o duktig Kelli!!

 6. Vad duktig hon är, det blir tufft om ett eller två år när hon är med på SM i både vallning och agility. 😉

 7. Vad roligt att se film på duktiga Kelli! Tänk att det går så snabbt att lära, shaping är fantastiskt!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: