Lagga

Seglingehundar regerade i largeklassen i Lagga igår! Tyvärr inte mina egna, men jag gläds otroligt när det går bra för hundar jag har fött upp. Det var Malin som tog storslam genom vinst i båda klasserna med Swift. Dessutom kom Prim 2.a i hoppklassen och Fames barnbarnsbarn (!) Nick 3.a i agilityklassen. Där har Malin en trio som knäcker de flesta, wowwowow! Grattis Malin!!!

Själv startade jag med Knut och även om resultatet uteblev så är jag väldigt nöjd. Det låter kanske konstigt men ja tycker att jag börjar jag få koll på hur jag ska handla honom. Han är helt suverän att springa med – så jäkla häftig!
Men det finns saker att jobba på:

 • han börjar få koll på gungan på tävling även om det saknas lite än
 • kontaktfälten känns fortfarande lite vingliga men de går snabbt och rätt, han vet vad han ska göra och jag vet inte om jag vill börja hålla kvar honom på tävling. Borde jag det?
 • han bjuder bra på hinder och jag måste ha bättre koll på de ställen han kan söka egna vägar (ex starten i agilityklassen där han springer rakt fram efter första tunneln)
 • han svarar fint på min rörelse och jag behöver inte ta i så mycket som jag gör för att bromsa in och svänga tight (se vägran efter slalom i hopploppet).
 • han fixar inte skick och stick än, men det är på G. Han gjorde det fint i andra försöket. Se slutet av hopploppet, första hindret i staketet där jag skickar ut honom på första hindret för att hinna med resten. Måste träna mer på det, oerhört användbart och nödvändigt om jag ska hinna handla honom.
 • jag behöver röra på fötterna – hur svårt kan det va? Se svängen till slalom i starten. Jag skulle ha hunnit runt hindret men blir kvar alldeles för länge. Shame on me…

Anna var snäll och filmade våra lopp och visst kan man även visa misslyckanden!? Eller vill ni bara se vinster ? :mrgreen: (önsketänkande, haha)

Kelli fick vara med och mingla i ridhuset. Hon är otroligt tänd på hundar som kör… Jag har inte haft en hund sen Kitty som blir så gasad av att titta – vad månde bliva!
Positivt är att hon ändå kan lyssna på mig även om hon vips är tillbaks och kollar banan så snart jag släpper iväg henne. Hon skulle garanterat springa dit om hon hade möjlighet… fast iofs så är jag rätt säker på att hon skulle lyssna på mig. Men om jag inte sa nåt… (tänker inte prova, haha)

Annonser

6 svar to “Lagga”

 1. Det var faktiskt Ullis med Diesel som kom 2:a i Ag och inte Nick… 😉

 2. Bra att du är uppmärksam Helena, jag ändrar genast 2.a till 3.a!!

 3. Det här med att misslyckas är ju dessutom ett ganska så relativt begrepp. Vad är det egentligen att misslyckas? Nej, lite högre i tak än så få vi nog ha!

 4. Monster och Kelli är lika till sättet om inte utseendet helt klart! Monster laddar oxå som tusan och så gillar dom kf båda två 🙂

 5. Knuten är så himla härligt – kul att se! Tanten får springa på rätt friskt ,-))

  Lopp med skönhetsmissar kan också vara i världsklass!

 6. Kul att se! Tack för att du delar med dig. Ha en bra dag!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: