Kvinnersta

Igår var jag i Kvinnersta och tävlade agility med Knut. Banvandringen började 7.40 och jag gjorde valet att åka tidigt på morgonen. Klockan ringde 3.45. Jag får skylla mig själv, jag vet…


Överladdad hund och trött, otajmad förare gjorde att det blev en del slarvfel och två disk. Jag måste verkligen vara i rätt tajming för att kunna köra honom, det är helt klart. Ja, det gäller väl alla hundar såklart men med Knut blir det så uppenbart.
Här är agilityloppet, små marginaler. Jag slarvar i slalom, driver på och han tar den som tre portar…

Hopploppet lite långsammare redigerat för att få koll på hopptekniken. Nån som kan sätta fingret på vad han (jag) gör tokigt? Borde jag ligga kvar längre i handlingen?
Det känns som att det är när han inte har informationen klar för sig om ”sen” som han river.

Annonser

4 svar to “Kvinnersta”

 1. Första hoppet är ju snävt och dålig sikt för hunden men de andra river han samtidigt som du byter hand. Behålla hand tills hunden har landat var en variant som funkade mkt bra på Smilla. Vrida om kroppen men inte byta hand förrän hunden landat alltså.

  Men vad läcker han är kung Knut! 😉

 2. Han hade ju superdrag på rakan ju! 😀 Han är urläcker!!

  Han orkar inte riktigt upp över första, som Maria sa har han dålig sikt – har med rutin att göra: hinna läsa av rätt även i tighta situationer och samtidigt ha orken att jobba hela vägen upp över bommen.

  Just på hindret efter däcket tycker jag det blir tydligt att han inte får riktig höjd på hoppet – som du sa har ni tränat på packat underlag – nu får han ta i på annat sätt. Samma på hindret efter gungan i ag-klassen, redan låg måste upp – du vet tunnel – hopp – tunnel…gäller för dem att läsa, tolka och utföra rätt.

  De där flackare baktassrivningarna har m förståelse för bommen att göra – kolla in hur fin kontroll han har på tårna på båda upploppen!! Kolla fa sista hindret i hoppklassen – hur hasen liksom rycker till – det är på G. Kanske lägga på en svängsignal när du skickar honom så han vet vart han ska redan när han låser?

 3. Klockat Knuts agilitylopp från filmen och får det till 26 sekunder. Måvara med fusk i slalom. Men det hade räckt till vinst med 3 sekunders marginal så lite långsammare slalom hade inte gjort något.
  Riktigt roligt att ha en hund som räcker tidsmässigt 😀 😀 😀 😀 😀

 4. Han är ju grym!! Klart han räcker tidsmässigt!!! 😀 😀 😀

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: