Positiv attityd tack!

Jag har haft en rolig helg i Karlstad, ska skriva mer om det i morgon.

Just nu fylls mina tankar av agilitylistans mottagande av SBKs nya tävlingssystem.
Här har vi tjatat år ut och år in om att vi behöver ett tävlingssystem som kan integreras med betalning och kanske hela vägen till SKK och resultatregistrering. 
Och så nu när det äntligen kommer… I stället för att välkomna nyheten, ja då sågas den vid fotknölarna. SUCK.

Det finns personer som har jobbat fram det här systemet, som antagligen med spänning och glädje sett fram emot lanseringen. Äntligen ska agilitysporten få sitt kompletta system med alltifrån anmälan, betalning, tävling, resultat mmm. Slut med alla buggar, alla papperslistor, alla bristande resultatrapporteringar….
Och så när dagen D kom, i fredags.
Då  blev det ett par feta käftsmällar på agilitylistan. I stället för glädje blev det bara missnöje. Med följd att systemutvecklaren hotar ta tillbaka sin produkt och vi lär få vänta flera år igen…

Jag blir så ledsen.
Jag blir så jävla arg så jag har lust att trycka på deleteknappen och radera  hela listan.

Nu behövs det en störtflod av positiv attityd om vi ska kunna vända detta.

Annonser

8 svar to “Positiv attityd tack!”

 1. Kan inte annat än hålla med!! Det är ju fantastiskt att det är på G!!!
  Ann

 2. Jag vet hur duktig och nogrann Erik (min klubbkompis) är – han och hans fru har klicker kursen som jag är med på. Dom är hur bra som helst, lämnar inget åt slumpen – kommer inte göra det här heller – så får han bara skit – det är såå tråkigt!!!

 3. Nu är jag inte med på agilitylistan så jag vet inte hur tongångarna gått. Men då jag läser detta så tänker jag att det ”bara är som vanligt”. D v s ALLT ska sågas och gnällas på, speciellt på nätet där man kan uttrycka sig som man vill utan att se folks ansiktsuttryck (d v s många hämningar försvinner). Det är så här i så många sammanhang och gör ju att man tappar all lust till att göra något frivilligt.

  Tänk om man kunde köpa positiv attityd på burk? *uppgiven suck*

 4. Jag vet inte om jag håller med helt och hållet. Det är väldigt olyckligt att det blev som det blev, tror att ingen ville att Erik skulle dra tillbaka offerten (om han nu gör det). Folk har också varit noga med att hålla skillnad på Erik och SBK.

  MEN, jag tycker att man måste se att det finns ett stort missnöje i hur SBK sköts och det ÄR viktigt. Utan sina medlemmar är SBK inget och nu är det många medlemmar som är missnöjda och det finns nästan inga kanaler att påverka. Vidare är det väldigt svårt att veta hur man skall påverka, man kanske som jag engagerar sig i sin lokalklubb och sen kommer man inte längre. Man inser helt enkelt att man jobbar gratis för SBK, får inget tillbaka och man kan inte ens påverka det stora byråkratiska skeppet.

  Visst kunde man önska att folk vägde sina formuleringar (och framför allt faktacheckade) mer noga innan de skickar iväg sina åsikter. Men att bara tänka positivt, nja jag vet inte. Det är stora summor av pengar som bara försvinner och det är rimligt att ha en bra ekonomisk kalkyl och redovisning. Bara titta på det mail som Jonas skickade på listan som inte skulle vara offentligt, hur väl genomräknad är kalkylen?

 5. Jag måste nog säga att jag är lite mer inne på Mettes linje.

  Jag har inte läst något inlägg på listan som varit negativt mot systemet som sådant och Erik i synnerhet. Svårt att ha några åsikter om systemet eftersom jag inte sett det men det finns ingen anledning att tro annat än att det är superbra. Jag tycker det vore mycket synd om han drar tillbaka sin offert.

  Det som i alla fall stör mig att att SBK bestämmer sig för att höja avgiften utan någon redovisning av kostnaderna för projektet. Visst måste det kosta pengar att köpa in ett nytt system och jag är villig att betala för det men jag skulle vilja ha ett bra skäl för varför det ska öka anmälan med 10 kronor per start för alla framtid. Om man t ex tidsbegränsar det till de år som det kanske tar att avskriva inköpet så känns det som ett helt ok projekt, i alla fall för mig.

  Detta ligger ju helt utanför vad Cas (nuvarande förkortning har jag glömt) eller Erik kan påverka, så ingen skugga ska fall på dem.

 6. Jag kan faktiskt inte se att nån har kritiserat Erik eller hans administrativa system på listan. Och jag tror faktiskt att alla jublar över att nåt äntligen har hänt och tycker att Erik verkar vara helt rätt människa att skapa ett fungerande system åt sporten.

  Och jag kan faktiskt inte förstå varför det är så farligt med debatt. Gilla läget, håll käften eller sluta tävla-inställningen leder ju ingenstans. Finns det nån som har lyckats förändra nåt i agilitysverige genom att jobba i sina distrikt och på det sättet försöka påverka utvecklingen?

 7. Ja nu verkar det ju som Erik tänker fortsätta så kanske kommer det något gott ur detta i alla fall.

  Jag håller med Mette, Britt och Mari i sak att ingen kritiserat Erik direkt. Men, som han skrev, så är det oundvikligt att han fått ”en släng av sleven”. När man levererar en sådan, i mina ögon, positiv nyhet så skulle åtminstone jag förvänta mig att folk tycker det är bra.
  Nu överskuggades den positiva nyheten av den (ständigt återkommande) negativa kritiken och ifrågasättandet av SBK.

  Vi väljer själva hur vi vill reagera på saker:

  – Åh vad roligt med ett nytt agilitysystem! Undrar vad 10-kronan ska gå till? Och redan i april, vad bra inför årets tävlingssäsong! Ska bli spänannde se hur övergången ska göras! Betalning direkt vid anmälan – kanon! Så bekvämt för arrangören också, att slippa matcha betalningar med anmälningar. Såklart frågetecken för när pengarna kommer till arrangören, det måste jag ta reda på.

  eller

  – Jaha 10 kr dyrare, nu ska väl det där SBK sko sig igen… Och redan i april, fy fan vad struligt med alla anmälningar som redan är gjorda. Och så ska SBK ta hand om pengarna, det kommer väl aldrig gå med deras ekonomi…

  Vilken reaktion skulle du vilja få?

 8. Nja eller ja, we agree to disagree som en engelsman sa till mig för ett tag sedan.

  Vi väljer hur vi reagerar men jag är fortfarande tveksam, för mig är det lite av att stoppa huvudet i sanden om man är odelat eller i princip odelat positiv när det faktiskt finns fog för kritik. Dessutom tycker jag att det här med negativismen är överdriven, många har varit mycket sakliga och det bör lyftas fram.

  Min syn på positivism:
  1. Positiv syn är inget man påtvingar folk. Positiv syn är något man skapar genom att folk känner sig respekterade, hörda, känner att de kan påverka och många faktorer i den riktningen. Det är många som inte känner sig hörda, som känner att de inte kan påverka inom SBK. Kritiken kan ses som ett uttryck för det. Så ser jag på det.

  2. Positiv syn är något som man påverkar själv genom att vara positiv, inte genom att läxa upp andra och kalla dom negativa 🙂 😉 . Det lär de knappast bli mer positiva av. Med andra ord så kan jag säga att jag blir arg, besviken när jag får läsa att folk tycker att man är en gnällspik på facebook eller att man är negativ på a-listan bara för att man inte faller i trans över något som borde vara gjort för länge sedan. Man måste inte vara negativ för det.

  Jag tycker att det finns fog för att vara kritisk, det är SBKs medlemmars pengar vi pratar om. SBK har om och om visat sig vara väldigt oekonomiska och att lite käckt hoppas att något löser sig känns direkt olämpligt, i mina ögon.

  Ja, det finns mycket att säga om ämnet men lämnar det där.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: