Mål

Karin skriver i en kommentar här i bloggen och vill att jag också ska skriva om mina mål här på hemsidan. Vi har ju i läxa att redovisa våra mål på fredag, på vår valpkurs.

Jag har lite svårt för det här med mål. Jag vet att jag borde vara mer strukturerad i min träning och i mitt liv. Jag behöver definitivt bättre självdisciplin.
Självklart HAR jag mål men de är inte alltid så konkreta. Problemet är väl att jag håller på med flera olika saker, har flera olika hundar och är en allmänt rörig person, van vid kort framförhållning. Min väg är sällan spikrak och jag faller gärna in på stickspår.

Det är därför det är så bra för mig att anmäla mig till en tävling.
Då har jag ett konkret mål och jag ser till att vara förberedd. Både fysiskt och mentalt.
Andra mål, såna som jag styr över själv, har jag svårare att jobba mot.

Angående framförhållning så ska jag, apropå stickspår, berätta om våra semestrar. ”Vanligt” folk planerar och åker på semester, ellerhur? Det har vi gjort en gång på 34 år… alltså planerat långt i förväg att åka på semester. Då var vi 16 dagar i Australien och New Zeeland.
Annars är våra semestrar är alltid anpassade till travtävlingar. Ibland tar vi några dagar i samband med en tävling. Det kan vara alltifrån Malmö, New York eller Malta….  Och det är mycket sällan vi har mer än nån veckas framförhållning. Ibland blir Torbjörn avstängd (händer alltmer sällan tyvärr 😉 ) och då brukar vi sticka iväg på nån sista-minuten-resa. Åtminstone gjorde vi det förr. Numera har jag nästan alltid anmält mig till nån tävling som jag har svårt att avstå från… och mina tävlingar har ofta en månads framförhållning…
Så det kan vara lite svårt att planera och kanske är det därför jag har så svårt för att leva med detaljerade mål… ?

Nåväl, nu har jag skrivit ned mina mål, det finns en detaljerad variant av Kellis agilitymål också (läxan) men den behåller jag för mig själv. Vi får väl se hur det går att köra båda grenarna, men det har ju gått rätt bra hittills 🙂


Kelli

Vallning
Uppgift –    utveckla vallningen så hon kan bli…
Resultat –  godkänd vallhund i höst och…
Resultat –  kvala till Unghundscupen 2011 och…
Långt –        kvala till SM 2012 och framåt… och….
Dröm –        bli landslagshund

Agility
Uppgift –  bli klar med handling 100531, hinder 100630 så hon kan …
Resultat – debutera inoff 100731, officiellt 100930 och…
Resultat – ta pinne innan 101231 och…
Långt –      kvala till SM från 2012 och framåt och…
Dröm –      rada upp vinster i kl 3

Knut
Vallning
Uppgift –  träna in look-back på långa håll, fortsätta utveckla hämt och styrka så han kan…
Resultat – göra ett bra SM och kvala till SM 2011 och…
Långt –      kvala till landslag och…
Dröm –      delta mästerskapsfinal

Agility
Uppgift –  utveckla hindersäkerhet och handling så han kan bli…
Resultat – uppflyttad kl 3 i år och…
Långt –     kvala till SM 2011 och framåt och….
Dröm –     rada upp vinster i kl 3

Sia
Med Sia tar jag en tävling i sänder eftersom jag inte vet om hennes ben kommer hålla.
Vi kommer satsa i första hand på vallning men jag ska prova lite agility också.
Alla resultat är bonus!

Fame
fyller 10 i år och är fortfarande den som jag använder när de svåraste situationerna uppstår i fårhagen. De där gångerna när man inte har tid att göra fel. Hennes erfarenhet väger tungt och det är skönt ha en hund att ta till där det inte är så viktigt med finliret, där det går snabbt och effektivt och man inte behöver tänka på tävlingspoäng.

Fame kommer gå i pension efter årets agility-SM där vi ska tävla med laget.
Jag ska göra ett försök att ta hennes sista hoppinne till individuella SM.et, det vore ju roligt få vara med även individuellt.

Ettan
är 10 år och pensionerad från tävlandet. Hon är pigg och glad och kommer säkert få köra nåt race ibland. Det är ju så roligt.

Annonser

9 svar to “Mål”

 1. Snyggt, Eva! Det ser ju helt självklart ut, särskilt när du tar det i den där, mer naturliga ordningen, och inte som jag gjorde med drömmålen först…:-)

  Annars har jag precis lika kort framförhållning som du, en månad, max, när det gäller tävling, och annars en vecka eller så. Men nu skall det ju blir lite bättre resultat, har jag tänkt, och då är det kanske läge att göra som fröken säger? 😀

 2. Kul att läsa, men jag måste erkänna att jag är en sådan där person som absolut inte vill sätta upp konkreta mål. Jag gör mitt bästa och satsar på det jag tycker är skoj, det får räcka. Tävlingar är som du säger bra att anmäla sig till men att verkligen sätta sig ner och bestämma mål ligger mig inte för… :-/

 3. … och jag tycker faktiskt inte det är ett måste för att lyckas tävlingsmässigt. 🙂

 4. Jag älskar dom där långt och dröm, det andra vet jag att du klarar 😉 Semestrarna brukar ju bli bra även om vi inte har framförhållning men nu var det längesen. Har lite på gång i Italien, med olivplockning och hus med pool, kanske vore nåt, inga hundar alltså….. Jag kan inte skryta med några mål, hoppas på att göra några hyfsade tävlingar med Lot och träna liten Vite så småningom…Just nu har vi börjat med halsband inte enligt din metod utan ren krass invänjning…

 5. Bra jobbat! Jag har också svårt att sätta upp mål. Det är väl därför jag sysslar med tävling, reglerna tillhandahåller ju mål ;-). Annars blir målen mest sådant som är en utmaning. Till exempel var det en häftig utmaning att lära hundarna stå på frambenen. När Aron knäckt koden så var det inte så spännande längre – DÅ borde jag ju ha tränat på riktigt så att det blev riktigt spektakulärt 😉 Nog är jag en latmask!

 6. Tack för inspirationen Eva!
  Nu har jag skrivit ner mina mål för både den ena och det andra!
  Känns bra…

 7. […] Uppföljning av årets målsättningar: […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: