Oj det är snart jul…!

Sitter här och konstaterar att det här med julfirande fått lägre prioritet än vanligt här i huset… och det vill inte säga lite. Jag är en sån där tråkig jäkel som  inte är så mycket för att pynta och pyssla. Jätteroligt när nån annan gör det men själv… nja. Men det betyder inte att jag är utan jultraditioner? En glad skinka vill jag få tag i eller ska vi satsa på nåt annat i år?
Julklappar! Sparas som vanligt till sista minuten 😮 
Julmiddag för personalen! Också alltid sista minuten. Det blir liksom så med det här travlivet, allting planeras utifrån tävlingkalendern. Och man vet aldrig om det är tävlingsfritt förrän anmälningstiden gått ut knappt en vecka innan.

Och så har vi ju det jag in i det längsta förtränger så länge det går… damma putsa städa. Jag hoppas det ska trilla in en städfe som kan vifta lite med sin förtrollade stav och pling pling så skiner allting rent och fint.
I stället är det  iRobot som kämpar på och är min bästa vän just nu 🙂 Men så har vi ju väggarna och såna där utrymmen som man bara ser om man är väldigt lång, som ovanpå spiskåpan 😮 … och för att inte tala om inne i alla vitrinskåpen, där finns gigantiska mängder av vunna saker som längtar efter att bli julfina.

Det är väl bara kavla upp ärmarna helt enkelt :mrgreen:

I år blir vi hemma över jul (förra året var vi i Idre) och Torbjörns föräldrar kommer hit. Det ska bli jätteskoj att träffa dem. Sen kommer såklart resten av familjen och juldagen blir vår julafton i år. Det absolut mysigaste med julen är att få träffa alla. Hoppas pappa tar med sig dragspelet och Beate gitarren! Det är så härligt med levande musik och jag blir sådär nostalgiskt glad bara av tanken.

Pappa, ta med dig dragspelet!!

Tittade tillbaks ett år vad jag skrev då och tänk så klok jag var 🙂 Eller? läs själva!

Annonser

12 svar to “Oj det är snart jul…!”

 1. Jag tycker om att pynta, men med all renovering blir det ingenting av… liksom inge kul när allt ser ut som mupp ändå 😛 men till helgen tror jag allt att vi klär julgranen och pyntar lite 🙂 kram

 2. Vi har pysslat jättemycket men så juligt är det inte… Fast vi byggde en pepparkaksborg som står på bardisken, och så har vi faktiskt två stjärnor i fönstret. Men inga tomtar och inte en julgran så långt ögat kan nå…

 3. Här hemma är det julstämning till max. Jullåtar på radion (vinyl 107.1), julpynt, adventsjulstakar och julgardiner. Ute har vi ljusslingor som sitter lite varsom =) Riktigt mysigt. Men som sagt, det gäller ju att någon tar tag i julpyntet. Mamma min älskar att julpynta =)

 4. Jag kör sparsmakade stilen… en stake i fönstret, för att Charlotte tjatade så ;).

 5. så den fungerar bra, iRoboten? I så fall önskar jag mig en sådan i julklapp…

 6. Ja än så länge är jag nöjd. Jättenöjd! Det jag är tveksam till är hur länge den tänker hålla, det kan ju endast tiden utvisa…

 7. ja, jag tror att en irobot skulle trivas hos oss… men problemet är isf var vi skulle ta vägen… 😉

 8. Det fina är att man kan ställa in den så den städar när man är borta! 🙂

 9. Jag önskar mig också en irobot! Synd bara att vi har slutat med julklappar. 😉

 10. Men Eva- du har ju pyntat det viktigaste!! När vi var hos dig senast så sa Vendela direkt:

  -Eva har pyntat hos valparna.

  Och visst hade hon det. Kompostgallret är ihopsatt med juligt silverband…

  Du är så pysslig att du inte vet om det…

  Kram
  ANNA

 11. haha underbart! Barn lägger verkligen märke till detaljer! Kram Vendela!!!

 12. Det FINNS städfeér!! Det kommer en hem till mig varannan torsdag – men de är väldigt driftiga nuförtiden feérna, så man ska nog vara vääääääldigt snäll om man ska få en gratis fe…

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: