Nu går dom!

Ja nu är valparna på benen, allihop. Det vinglas och ramlas och alla är bara så himla söta. Alla ögon är öppna men ser gör de inte än. Även öronen börjar reagera på ljud.

Smalis på benen – jag vet, mina foton är urusla… men ikväll kommer Anna igen!  🙂

Flaxa har börjat väcka dem med en tvättrunda. Det är inte populärt kan jag lova, alla förväntar sig mat så fort Flaxa kliver i lådan och det där med rengöring är inte så noga. Roligt att se hur de märker att hon kommer. Oftast sover de tungt och vaknar inte förrän hon börjar slicka dem. Och det är ett ganska bryskt uppvaknande kan jag tycka. Hon kör in nosen under magen på dem och så välter hon ikull dem så hon kan tvätta. Sen lägger hon sig ner och några börjar dia. Då upptäcker hon någon som luktar illa igen så det är upp och tvätta igen. Valparna blir mer och mer upprörda, försöker klättra på hennes ben för att nå upp till den varma maten som finns där uppe. När hon är nöjd lägger hon sig ned så alla når att äta och det är frid och fröjd.
Det är så himla intressant att studera dem. Det är verkligen inlärning! De har lärt sig hitta, krypa under och över varann för att nå. Några skäller när det går för sakta att ta sig fram. De är verkligen små kämpar.

Börjar bli trång vid maten, oj vad de växer!

Flaxa har 10 spenar och när den mesta mjölken runnit färdigt är det fullt krig om de där resterande 4. Sen när alla 10 är tömda så ligger några kvar en stund och njuter medan några flämtande, utpumpade drar sig därifrån för att svalka ner sig. Och så lägger sig lugnet över lådan och alla somnar. Sött.
Liten Spot har somnat

Igår var Petra här och hämtade min gamla balansbom. Den behöver renoveras och jag vet att det inte kommer bli av här så… Vi hann med lite vallträning också. Roligt ha sällskap när man tränar! Hundarna gick kanonbra.

Roligt också att Josefin kom hit på ett spontanbesök! Mer sånt!!!

Såklart får våra gäster titta på valparna men jag försöker vara lite restriktiv fram till de är tre veckor.

Annonser

6 svar to “Nu går dom!”

  1. Men shit vad söta de är. Förstår precis idén med valpträffen. Sådana underverka vill man dela!

  2. Oj va stora de redan börjar bli. Växer så det knakar =)

  3. De är sockersöta! Haha, är det en ”flaxa-tunga” på fotot?? 😀 Jag såg på Annas blogg att Flaxa gärna visar sina fina tunga. Roligt att höra hur rutinerna ser ut i valplådan.

  4. Roligt att kunna läsa om livet i valplådan, låter som att Flaxa har ordning och reda på dem! Och det är otroligt egentligen att de växer och utvecklas så snabbt.

  5. JÖSSES vad de växer!

  6. Den där Spot vill man ju bara ta hem. FÖR söt!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: