Folksam Cup

Stadium Arena i Norrköping var toppen som tävlingslokal. Hela arrangemanget var tip top. Varmt och skönt, gott om plats, fina restauranger och till och med en liten mässavdelning. Bra plats utanför för rastning, nära till parkeringen, bra information både på plats och i förväg. Det som tyvärr drog ner intrycket var det mycket hala underlaget. Det krävde en helt annan handling än i vanliga fall och många hundar hade mycket svårt att hantera det. Det handlade om att ge hundarna justa vägar och vänta ut dem i svängarna. Inte driva på in i slalom för då var den helt omöjlig att ta. En del hundar gjorde hjälteinsatser just i slalom, räddade upp helt omöjliga situationer där många ramlade ur och fick fel.
Jag hoppas vi kan få återkomma till arenan och att det blir möjligt skaffa en mer agilityanpassad matta. Tusen tack Söderköpings BK för en i övrigt kanontävling!

Mina hundar var pigga och tävlingssugna. Båda är ju så gamla i gamet att de anpassade sig till underlaget ganska bra. Ettan gick nolla i första loppet och låg på en 11.e plats. Fame fick en 5.a i slalom där hon halkade omkull och vi låg 18.e. Båda hade hyfsad chans till finalplacering om vi gått bra i andra loppet. Tyvärr gjorde vi inte det så den finalen kan vi glömma för vår del.
Roligt att klubbkompisen Patrik och Pepita lade beslag på 1.a och 2.a placeringarna i small! Många grattis till er!!!
Malin o Swift kom 4.a i large vilket var jättebra. Swift halkade som sjutton men kämpade verkligen behjärtansvärt för att hålla sig på linjerna och att hålla sig kvar i slalom. 
Fames brorsa Fellow tog 2.a platsen efter Michaela o Lava. Roligt med Fellow, att han fortfarande går så bra 9,5 år gammal!

Anna, Ila o Alice åkte med mig. Ila kom 4.a i första loppet så det såg verkligen bra ut inför andra loppet. Men tyvärr blev det fel även för henne i slalomen och Alice gjorde en kanonkula efter A.et och diskade sig tyvärr. Vi åkte hem innan finalen eftersom vi båda hade mycket att göra hemma. Roligt att samåka och Anna bor perfekt till när jag åker söderut, så det kanske kan bli fler gånger!

Annonser

Ett svar to “Folksam Cup”

  1. Ja och snart är vi ju släkt. Typ. 😉

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: