Oktagonen

Först ett STORT GRATTIS till Lena Brundin som VANN Fårfor Cup igår!!!
_________________________________

Oktagonbana  – eller Box-In-Box
I går var det dax för agilitydomare Carina Olssons oktagonbana igen. Nu var det en variant man kan kalla box in box, se skissen nedan (nr 13 ska vara 3 m tunnel). Det ser helt omöjligt ut vid första anblicken men när man gått den så är den inte alls särskilt svår. Men börjar man tveka eller tappa bort sig så är det förstås kört.
För min del var planen att lösa den med tre framförbyten och jag hade även planerat framförbyte efter 9 för att eliminera tunnelfällan (som många gick i).
Det var mycket muttrande och sura miner på banvandringen och det kan jag inte riktigt förstå. Det är väl bara acceptera att så här ser banan ut och se till och gå in och leverera. Eller vad vill man uppnå med att klaga högt o brett? Ska det vara förbjudet att hitta på nya kombinationer eller? Jag minns hur det var för ett antal år sedan när det kom en bana där ett hinder skulle tas från andra hållet… hjälp vilket liv det blev. Folk tappade helt kontrollen och valde att gå fot mellan hindren i protest mot den ”korkade” kombinationen…. Idag är det jättevanligt med såna passager och ingen muttrar.
oktagon
Själv tycker jag det är skitskoj med nya utmaningar (faktiskt även den gången, i Gävle) och nästan alltid finns det en lösning. Stina, som vann largeklassen igår med Dell, gjorde en kanonrunda – bevis för att det går utmärkt att få till det även med en jättesnabb hund. Många grattis! (såg inte small/medium)  Fame fick vägran på nr 6 eftersom jag inte följde med upp tillräckligt nära hindret, men starten gick bra. Kolla på den här filmen – så HÄR borde det ha sett ut 😀 /update/Fame o Swift kör 2-manna-lag :D… kan man få slå ihop två lopp hehe? //

Och här kommer Knuts agilitylopp – nu är vi iaf nära… 🙂

Annonser

6 svar to “Oktagonen”

 1. Kul med en annorlunda start. 🙂 Vågat som domare också! Bra det!
  Vad duktig Knut är 🙂

 2. Hörde av Nina om banan å googlade på oktagon och Carina Olsson å upp kom din blog 🙂
  Nu fick jag se hur den såg ut! Tackar!
  Duktig å fin Knut! Å va duktig hon e lilla söta Kelli när hon vallar!
  Voffis från oss

 3. toktassarna Says:

  Jag hade inget emot starten men gillade inte slalomingången… Jag åkte faktiskt hem innan klassen började, kände mig inte alls peppad o var nöjd efter agilityloppet. Så jag testade aldrig banan 🙂

 4. Jag har inget emot annorlunda och påhittiga banor. Däremot känns det inte speciellt inspirerande att gå banan då banbyggaren/domaren står bredvid och gnuggar händerna och fnittrar illvilligt som Elake Arne i Trazan och Banarne.

  Åhza
  (som ofrivilligt kollar på för mycket barnprogram) 🙂

 5. Anja Lehtiö Says:

  Oj så fint Knut går, det syns att han tänker nu när han jobbar! Du har kommit in i skallen på honom även i agilityn, siistiä (snyggt)Eva 🙂
  Hih Banarne, hade glömt att dom fanns 🙂 Dom kom på TV även i Finland när jag var liten…och tyvärr var ju inte det igår jag var liten….

 6. Oj vilket fint agilitylopp så länge det varade! Knut är grym! Och jag gillar också Carinas banor, och hade gärna testad den där hoppbanan! Häftig kombination av fart och ”krull”, och den där slalomingången måste jag ju bara testa. Den blir dock inte lika spännande med Tildas tempo…:-)

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: