Framgång på flera håll!!! och Tji fick jag…

Medan jag varit i Åtvidaberg i helgen så har det tävlats framgångsrikt på många håll bland Seglinge-hundarna! Vi har tre vinster… tre uppflyttningar mm. Läs mer här!

Tänk nu har Knut två syskon (Leo och Myy) som är i lydnadsklass elit!
Sen kan man ju gräma ihjäl sig över att det bara fattades 1 ynka poäng för Swift o Malin att ta sig in i landslaget. Om inte om… men så kan såklart många säga.  – Oj vad bra de är!

Jag känner mig helt klart stolt över att hundarna härifrån tävlar och sköter sig så bra. Rapporter strömmar in från många håll om finfina träningar så snart får vi se fler Seglinge-hundar i resultatlistorna 🙂

Åtvidaberg
Ja helgen har jag tillbringat i Åtvidaberg tillsammans med Anita och Lina. Jag valde att åka dit eftersom jag i min enfald trodde att det skulle bli en liten tävling med lite lindrigare konkurrens eftersom alla landslagskandidater var i Skutskär. Tji fick jag med liten tävling, däremot var väl konkurrensen lite lindrigare. Hmm men hur var det nu? Är det lättare köra felfritt med färre och enklare motstånd? Nix filipix inte ett dugg lättare. Tji fick jag! Nåja lite framgång blev det iaf.
Eftersom jag har både klass 1 och 3-hund så blev mina dagar extremt långa. Längre än på Gotland faktiskt. Jag trodde inte det var möjligt men Tji fick jag där också. Det positiva på den här tävlingen var att jag fick flera timmars paus mitt på dagen. Skönt och helt nödvändigt för att kunna hålla fokus intakt. Sista loppet igår med Ettan stod jag dock över, åkte från tävlingsplatsen kl 20.00 och då hade banvandringen inte ens börjat. Det var helt enligt PM så ingen skugga över arrangören. Jag orkade bara inte.

Annars var tävlingen lika väl arrangerad och trevlig som förra året. Platsen är helt underbar med närheten till badsjön för både 2- och 4-benta. Hundarna älskar det, och jag också. Att kunna ha husvagnen ett stenkast från tävlingsbanan är också toppen. Jag önskar mig en gräsplats till nästa gång samt en större varmvattenberedare på campingen. Nu blev det en ofrivillig VVD för jag bara vägrar duscha i kallvatten.

Här kommer en bildserie på badsälen Knut. De är från Gotland och tagna av Ann Björkenius. Det såg ungefär likadant ut i Åtvidaberg, han är verkligen en baddare! 🙂

Badar-Knut

Badar-Knut

Sälen Knut

Sälen Knut

Vart tog han vägen?

Vart tog han vägen?

 

Knut – och en smågnällig klass 3-förare
gjorde fyra riktigt fina lopp. Båda hopploppen med 2 rivningar och bäst tid i klassen. Handlingen funkade bra nu och han satte slalomen klockrent i alla fyra loppen. Jag har kommit på att om jag pyshar på honom i slalom så koncentrerar han sig bättre. Rivningarna kom på förklarliga ställen och jag ser dem inte som tokslarv eller dålig hoppteknik längre. Han (och jag) har svårt hantera farten i vissa situationer och då kan han riva eller flyga gungan. Oroar mig inte för det, han lär sig för varje lopp (och jag med).

Gemensamt för alla klass 1-banorna var en hög svårighetsgrad där söndagens agilityetta var extrem. Vad sägs som oxer i staket, kl 4-slalomingång från gungan med både balans och tunnelfälla, dessutom som om detta inte var nog en uppfart till balansen där hög fart i platta tunneln pekade rakt i sidan på uppfartens kontaktfält 😮 Man var tvungen att dra, knuffa ut hunden ordentligt för att ta sig upp utan att trilla av. Åsa, som dömde (men ej hade ritat), försökte möblera om efter smallklassen för att göra banan någorlunda dräglig.
Jag har inget emot handlingssvårigheter, gärna staket, trianglar, boxar och andra klurigheter. Men inte halvt omöjliga saker som hitta balansens uppfart från rätt håll.
Jag brukar dra mig för att ifrågasätta banor eftersom man brukar bli ansedd som en gnällig klass 3-förare så fort man öppnar munnnen, men den här gången kunde jag inte knipa. Nog måste det vara bättre att man säger till direkt än att man  bara går och gnäller i efterhand? Åsa svarade mig väldigt bra och diplomatiskt och jag kände mig inte så jättegnällig! Bara lite… 😉

Fame
Två disk, en 8a (5fel) och en tredjeplats blev resultatet för mig och Fame. Ja, hur det nu är möjligt att diska henne… men JÄKLAR vad nära succe i båda hopploppen, riktigt nära var det. Hon går riktigt bra nu.
fame_ab
Foto: Ann Björkenius

Ettan
sköter sig också jättebra. En 7.e plats som bäst och två disk på tre lopp. I söndagens lopp missade jag banvandringen. Svår, rolig bana var det och det var lite väl optimistiskt att gå in och köra den utan banvandring, så det blev tyvärr fel väg.

MatAnita
Anita har stått för helgens middagar och VILKA middagar sen! Värsta lyxtallrikarna med suveränt goda efterrätter. Ser redan fram emot 4-dagars i Sundsvall :mrgreen:

Annonser

4 svar to “Framgång på flera håll!!! och Tji fick jag…”

  1. Efteråt kom jag förstås på en ännu bättre ommöblering som hade gjort balansuppfarten betydligt bättre. Men då var det ju så dags. Jag var iaf väldigt schysst och ingen som försökte ge sin hund bra väg upp fick någon vägran. Och ingen hund ramlade av heller *puh*

  2. Ja, det var samma konstruktör 🙂

    Jag tycker det är viktigt att man kan stå för banan, även om man inte ritat den själv. Samtidigt som man förstås inte vill trampa konstruktören på fötterna alldeles för mycket genom att rita om totalt..

    Eftersom det fanns så mycket plats så ansåg jag att det iaf var möjligt, så det fick vara som det var. Även om jag som sagt i efterhan kom på en bättre möjlighet 🙂

  3. Agilitytävlingar är ingen sport för veklingar minsann! Jag var hemma 01.10 igår.

  4. Vad jobbigt med så långa dagar, jag hade jättesvårt att fokusera på Gotland när det blev så läng tid på tävlingsplatsen. Peace fick träna ett kort pass på framhoppningen i skutskär och tog då säcken utan tvekan. 🙂
    Jag åt också kanonmat i helgen, det var Camillas Gudrun som stod för all matlagning, helt suveränt. Vi ses i Sundsvall

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: