Sin

Tre träningspass avklarade med Sin.

Igår blev det fösning i skogen, mellan träd. Hon är väldigt avslappnad och lyhörd. Vill gärna glida runt för att balansera till mig men lyssnar direkt man hummar lite. Lät henne också fösa iväg dem och lämna dem utom synhåll för att därefter skicka på ett litet dolt hämt på kanske 50 m. Inga problem alls, mycket fin utgång åt höger (provade inte vänster eftersom den måste tränas först).

sin

Idag på förmiddagen har vi tränat i 25.an, kört cirkel och framförallt vänster. Hon sugs in en hel del men börjar förstå att hon ska hålla ut även åt det hållet. Man ser på henne att hon undrar vad jag menar 🙂 hon vill så gärna göra rätt.

Idag eftermiddag i 25.an. Cirkel och hon börjar förstå. Hon känns lite avvaktande i vissa lägen,  tar inte så mycket egna initiativ. Medan jag funderade på att börja ”sprätta får” så flög grinden upp och fåren sprang ut på gårdsplanen. Perfekt! Pyschade iväg henne och med lite hjälp av Knut så fixade hon tillbaks dem. Samma sak hände en gång till och då fick hon fixa det själv, hon blir liksom lite förvånad och vet inte riktigt om hon verkligen ska göra sånt. Borde väl finnas hjälpredor som sköter sånt, verkar hon tycka 😆 Skämt åsido så tror jag många polletter kommer trilla ner närmaste dagarna. Dels kommer vi lära känna varann bättre och dels kommer hon få allt större förväntan. Varje gång vi går utanför tomten (och det är många gånger per dag nu i lammningstider) så springer hon fram till 25.an-hagen 🙂
Hon blir ganska trött av träningen, tungan hänger som en slips och maten går ner med ett slurp! 😀  Roligt att träna med en hund som har så otroligt fin attityd till fåren.

2 svar to “Sin”

  1. Anja Lehtiö Says:

    Sin, maten ned med ett slurp? Det har nog inte hänt förut…
    Kan just tänka mej att hon vill glida omkring och se söt ut, det svettiga grovjobbet kan pojkspolingen Knut få sköta ;o)

  2. Kan inte annat än grattulera Torbjörn!!
    Nu när det varit allt möjligt snack om doping och grisfösare och annat konstigt!
    Grattis från Birgitta & Tobbe

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: