Turistat! tre cm från en björn!

Vi tog med våra australiska gäster på en turistrunda i Stockholm! Vi njöt minst lika mycket som de gjorde, Stockholm är verkligen fantastiskt vackert!
Vi började med en sväng förbi Stadshuset och därefter Gamla Stan. Vi lyckades pricka vaktparaden och det är ju alltid pampigt med Changing of the guards!
turist_slottet
En sväng in i Storkyrkan, där har jag inte varit sen jag var mycket liten. Statyn av S.t Göran och draken är verkligen häftig.
En mycket dyr lunch på Stortorget och vi fick historien om kanonkulan som sitter i väggen där, att den var menad för den danske kungen som avrättade 100 människor på torget för sisådär 400 år sen. Stockholms blodbad.
trotzig
Mårten Trotzigs gränd, smalaste gatan i stan

Därefter fick det bli Skansen eftersom man bara måste se en elk när man är i Sverige! Älgarna verkade helcoola. Och tänk på vägen hem fick vi också se en älg. Den stod och betade på en äng och vi stannade för att fota…
Vi gick även förbi björnarna (och alla andra djur) och de hade små ungar, så himla gulliga. Men urr för att möta en sån björnmamma ute i skogen. Helt otroligt att det faktiskt är möjligt! Björnmammorna verkade rätt irriterade och rastlösa, tycker jag. Eller var det frustrationen att de inte kom åt ”maten” bakom plexiglaset där massa barn och vissa andra stod med näsorna intryckta…. 😮  Sollidens scen och publikplats såg väldigt liten ut jämfört med på Allsång på Skansen-TV. Men utsikten är fantastisk.
elk

 

Vi avslutade dagen med en tour-by-car förbi NK, Sergels torg, Kungsan, Stureplan mm och därefter avsmakningsmeny ute på Ulriksdals slott.

Vilken härlig dag!

Annonser

3 svar to “Turistat! tre cm från en björn!”

  1. Häftig dag ni måste ha haft, du är en j-kel på att pricka in älgar till gäster 😉

  2. Vilken härlig dag ni haft!! 😀

    Man kanske borde ta vara på allt det den stora staden har att bjuda på lite oftare… Alltså, vore kanske intressant att åka dit dagtid nån gång och inte bara nattetid…

  3. Kul med historia! Mina elever och jag läste om S:t Göran och draken och Stockholms blodbad. I vår historiebo stod det att det var 80 personer som halshöggs men eleverna var hur som helst väldigt fascinerade när jag berättade om händelsen. Ett år åkte vi med eleverna in till Sthlm och lät de sitta på trottoarkanten när vi berättade och så sa vi att de fick lyfta på fötterna för att slippe dränka fötterna i allt blod som rann där…. 😛
    Låter som ni har haften härlig dag och kul att du kom med till Bro-Håbo!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: