Dagens Femme

En kortis i morse på tackorna, pysch runt och lämna. Bara passera utan att det är nån big deal. Peace-of-cake.

Sen körde jag ett längre pass i 25.an och idag provade jag hålla en liten pinne i handen. Veronica har sagt ingen piska eftersom hon blivit skrämd tidigare. Jag känner mig ju naken utan något i handen så idag fick jag med mig en pinne på 0,5 m, krokig äkta skogspinne. Vill få henne erbjuda flanken utan att pressa så hårt med rösten och det där med ”gå bort” funkar ju liksom inte i längden.
När jag höjde armen för att be om flanken så studsade hon fem meter bakåt, höjd svans och det var bara voff som saknades. Pinnen. Ignorerade henne och bad om framåt i stället. Sen höll vi på och tragglade en stund, hunden kan ju inte vara livrädd för en liten j-a pinne så jag tänkte inte ge mig. Höjde handen försiktigt och fångade ”ögon åt sidan” med ett väldigt mjukt bra. Pysch. Stopp. Upp med handen/pinnen försiktigt, fångade ”ögon åt sidan” med beröm o ligg kvar. Om och om igen. Helt lugnt och hon började förstå 1/ att jag inte skulle ge mig på henne med pinnen, 2/ att jag bad om en flank. Sen gick vi och balanserade lite och om jag höjde pinnen för att be om stopp/lugnare så kom studsen tillbaks lite men nu var hon snabbare på’t igen. Gick o gick o gick helt lugnt och hon börjar landa i uppgiften.

– Nä man måste inte ha pinne i handen, men det är jäkligt bra o ha när man så småningom ska göra fålla och dela. Plus kan det, rätt hanterat, vara ett mycket bra hjälpmedel för att bli tydlig. Nu måste hon bara bli trygg med att jag har den. Sen så! 🙂

Vem gick på elen?
Lisa frågade i morse om det var Femme som fått en stöt… igår em. Hon hade sett en bordercollie springa tvärs över gårdsplanen – TJUTANDE för allt den var värd. Jag funderade en bra stund men kunde inte komma på hur det skulle ha gått till. För det första har hon inte varit ute ensam, för det andra har vi inget elstaket igång här runt gårdsplanen…
Sen ramlade polletten ner… Igår när vi gick på promenad så tog jag vägen genom fårhagarna och då passerar man till vänster om stallet. Femme rusade (som vanligt) i förväg och såklart bort mot 25.an (fel håll). När hon upptäckte misstaget så var jag ungefär mittemellan men det enda som hon såg var att mina hundar rusade (också i förväg) runt stallknuten. Det var då som hon desperat skrikande skenade över gårdsplanen 🙄
”VÄNTA PÅ MIG!!! VÄNTA PÅ MIG!!!”
Rolig liten hund. :mrgreen:

Annonser

7 svar to “Dagens Femme”

 1. Hej!

  Ja, hon måste onekligen lära sig att man ska kunna ha något i handen utan att hon drar därifrån som hon tyvärr gjort tidigare.. Snacka om att en pisk i fel hand, vid fel tillfälle kan ställa till det länge efter *suck*. Men jag håller med, hon måste lära sig. Kanske lika bra att göra som du gör, nu när hon börjar tända. Min tanke var att introducera pinne/ vallstav när hon tänt ordentligt, men lika bra att göra det så fort som möjligt. Får hon tillit till pinne och får (som hon verkar ha fått en smula) så har du kommit jäkla långt på kort tid!! Känns bra att hon är hos dig!

  Ja, visst är hon knäpp när hon hamnar på efterkälken? Skriker som en stucken gris! 😀

 2. Härligt att hon får lära sig att man inte behöver bli uppspöad när man vallar… Hemskt att en människa kan få förstöra en hund sådär! Heja Femme!

 3. Hon växer för varje dag tycker jag. Tryggare med fåren, inte med pinnen så jag slängde bort den nu.
  I kväll i lilla fållan kunde hon gå utan hjälp med avståndet.Inte en enda skrämstuds. I stora behöver hon mer hjälp och stöd med avståndet men hon klarar en hel del tycker jag.

 4. Som ägare till Femmes bror kan jag ju avslöja att det finns hopp för ”pinnar”. Mick reagerade också starkt på när jag hade vallstav i handen i början utan att det har hänt honom något när jag har ägt honom (kan bara gissa vad det beror på…) men nu kan jag ha pinne, flärp, piska, vallstav etc i handen utan att han reagerar jättestarkt även om en reaktion inte uteblir helt.

 5. Lite coolt att du skrev en kommentar i min blogg exakt samtidigt som jag skrev här i din! Key är Movallarens Key från Anita alltså.

 6. Jag och Kristian kommer till Almunge eller träffar dig på Järva! Hör av mig om några timmar när vi vaknat här! 😀

  Kram!

 7. Hej!

  Passar det om vi kommer runt 15:00 till Almunge? Försöker hitta ditt nummer och ringer istället- detta blir ju löjligt! 😉

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: