Härliga helg!

Den här helgen har gått i agilityns tecken. Det var längesen!

Lördag
Igår var jag och Petra på instruktörskonferens på Täby-Danderyd BK.  Eva Bertilsson inledde med ett föredrag om shaping och förberedande agilitykurs. MYCKET INTRESSANT!
Inser att vi verkligen behöver uppdatera vår klubbs kursplan…

Eftermiddagen fortsatt med superintressanta gruppdiskussioner. Väldigt inspirerande och roligt att utbyta erfaenheter med andra instruktörer. Det känns som jag lärt mig jättemycket!

Den största lärdomen jag tog med mig var att planera för vad hunden ska göra mellan träningspassen och i transporter mellan vila och arbete. Här finns nog lösning på många skräpbeteenden, inte minst för min egen del gällande mina hundar… Helt plötsligt blev det här med crate-games glasklart. Utan att vi ens gick in på just crate-games… 🙂
Finns såklart massor att berätta men det tar för lång tid att skriva ned här i bloggen. Petra och jag får nog ha ett meeting med klubbens instruktörer till att börja med!

Söndag
Idag har jag varit hos Birgitta och haft kurs. Det var längesen jag hade agilitykurs och jag kände mig ganska ringrostig. Så fick jag med mig fel glasögon… Jag har ett par som blir mörka med vinterljuset så det ser ut som man har solglasögon på sig. Skulle själv tycka det ser rätt korkat ut med solbrillor inomhus, men det är väl smällar man får ta…
Hursomhelst så är det alltid lika roligt och inspirerande att möta entusiastiska kursdeltagare. Härliga människor med massor av träningsiver. Och jag lovar att det här gänget kommer rada upp framgångar närmaste halvåret! 
Två (väldigt) unga tjejer från Tierp imponerade med väl grundtränade hundar. Tänk er en 11-årig (?) tjej med en helvild parsonhane…. Den här matten, hon har björnkoll på hunden. SÅ Häftigt! Eller vad sägs om Lovisa med sin superdupersnabba mudi som gjorde banan på 12 sekunder! Felfritt! Wow säger jag bara! Och Birgittas Hugo som lyser av arbetsglädje och tar banan i två språng (typ).. 😀 Den kommer du få väldigt mycket kul med Birgitta! Och smallgrabbarna Ragnar och Sigge. Så följsamma, vältränade och duktiga. Ojojoj vad roligt ni kommer ha på tävlingarna framöver!!!

Nu bara måste jag få igång kungen också…! 🙂

Annonser

3 svar to “Härliga helg!”

  1. Härlig helg du har haft. Här växer valparna så det knakar och till veckan ska de få en valphage att traska kring i. Det blir inte mycket gjort 😉 Väntar fortfarande på någon form av kamera så att vi kan filma dem lite.
    kram
    Reneth

  2. Tack för en bra kursdag!! Jag blir alltid lika peppad av att träna efter en sån här dag! 🙂

    När ska vi få se ”Kung-knut” på tävlingsbanan?

  3. Ja, det vore jättekul med en liten träff. Återkom gärna med datum så jag inte har något annat inbokat men det är ganska tomt i kalendern så här års 🙂

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: