Uppmanad


“Ta det fjärde kortet i den fjärde fotomappen och berätta om det….”

En uppmaning utmaning från Sarah
Det fick bli tredje bilden eftersom den har lite bättre skärpa… motivet samma dock.
9 julil 2008
9 juli 2008.
Den här bilden är tagen när jag står på trappan i vår groventré. Vi kan se den torkade, av tassar hårt åtgångna gräsmattan. Vitklövern är det enda som har vuxit i torkan som varit. Så regnet var välbehövligt. Vi ser vildvuxna penséer och bellis i lerkruka. Vi ser den fina gärsgården som jag fick av pappa i 50  födelsedagspresent. Han kom en helg när jag var borta och tävlade och satte upp den alldeles själv. Min underbara, älskade pappa! Tänk att man kan göra sånt själv? Vi ser grindarna som är lite för stora men fyller sin funktion bra. Grindklykan har Säll skruvat dit. Den är väldigt överdimensionerad och man håller på och klämma fingrarna av sig varje dag. Men den som väntar på nåt gott… 😉  Bredvid grinden står en vad-den-nu-heter som vi använder och ta bort ogräs med. Grusgångarna växer snabbt igen!
Vi ser lyktstolparna med de runda glaskuporna som jag tycker så mycket om, som stora såpbubblor lyser de upp och gör en glad. Petris bil står parkerad utanför grinden. Han har slutat jobba hos oss, flyttat till Ekerö. Lite trist för han är en glädjespridare. I carporten ser ni min bil. Tittar man noga ser man den trasiga svankrukan som står och väntar på miljöstationen. Soptunnorna är nästan mitt i bild.. .kanske borde flytta dem? Men å andra sidan är de en viktig del av livet. Faktiskt.
Stallet förstås! där vi hade min födelsedagsfest. Lisa har gjort blomkrukorna i år, röda och rosa perlargoner. Skulle nog aldrig komma på den kombinationen men det blev jättefint. Hur mycket kan man berätta om en bild?
Ni ser björken till höger? Den sparade vi noggrannt när det röjdes för tomten…  den står i fårhagen, vi har fårstängsel runt hela huset. Funkar både som hundgård och fårhage – ja från olika sidor då. Dyngkärra och ensilagebalar syns bredvid stallet. En liten skymt av fårstallet till höger, hästhagar och karusellen.
Men – det viktigaste i bilden! har ni sett det? Jo, anledningen att jag står med kameran på trappan är att jag ropat på Ettan, hon har suttit i stalldörren och vägrat komma hem eftersom det regnar. Till slut kommer hon och hon ålar sig under staketet mellan grinden och busken.  Tror bestämt jag hade det här med i bloggen den dan…

Skickar uppmaningen vidare till  Åsa      EvaBritt Maria Åsa Lena Anita
Jag vill se sjunde bilden i sjunde mappen … 🙂

5 svar to “Uppmanad”

  1. Kände mig lite träffad då det gäller klämda fingrar, är det månde från oss det ska komma en hasp ????

  2. Kan du ta en bild close up så vi kan se ! Kanske lite mått också typ i cm..

  3. sjunde mappen, sjunde bilden ok, om den är rumsren 😉

  4. Vilket fint kort (ni bor verkligen helt underbart) och vilken fin beskrivning 🙂

  5. Härliga, härliga sommar och underbara Seglinge! 😀

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: