Floyd

Igår var Sandra o Floyd här och tränade. Sandra och jag bytte hundar så jag körde Floyd och hon tränade Knut.

Floyd har senaste månaden släppt allt det där unghundsruset och börjar få riktigt fin känsla för fåren. Flanker, cirkel och balans finns där. Nu koncentrerar vi träning på att få honom att lugnt och koncentrerat flytta fåren. Drivet finns där, men det måste vaskas fram och ”fångas”. Jag tror det kommer när han blir tryggare i situationen. Man märker hur han växer för varje pass och nu när man slipper bråka så går det fort framåt. Kul!

Knut skötte sig bra med Sandra. Han vallar gärna med andra, jag tycker det är bra att han får vänja sig vid att lyssna på andra. Det blev svårt att styra och förutse kommenderingen så det blir rakt, men nyttig träning ellerhur Sandra!

Idag har jag hand om hästarna (28 st), det var längesen nu och riktigt roligt är det att gå upp på morgonen och höra deras hälsningar när man fodrar.

Annonser

Ett svar to “Floyd”

  1. Härligt att det går allt bättre med Floyd! Kul att ni bytte hundar! Jag brukar tycka att det är ganska intressant att se sin egna hund me den annan förare. Man kan upptäcka saker då… 😛

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: