Hemma!

Fylld av massor av positiv energi! Tänk vad lite värme och sol kan göra gott! Jag har tusen idéer om vad jag ska göra och det känns riktigt roligt att kavla upp ärmarna och börja jobba igen. En del förändringar, nya målsättningar och en del nya tag ska det bli! Kanske lite längre tid mellan blogginläggen framöver, vi får se 😉

Här en liten summering av resan!
Vackra blommor i häckarna! Hibiskus och vad?
Stekande sol mellan stackmoln och svala vindar gjorde dagarna fantastiska!
Vi fick för oss att beställa en Dry Martini…. och fick vadå?
”Lätta spår i sanden…” klicka på bilden nedan. Den är tagen tidigt på morgonen och man ser enstaka fotspår i ökensanden. Gårdagens autostrada av fotspår är helt bortsopade… fantastiskt!
Sen måste jag bara berätta om ökenvandringen….

Ökenvandringen
Veckan har ägnats åt sömn, läsning, promenader och god mat. Det var väldigt lugnt och skönt – precis vad vi behövde! Batterierna är fulladdade nu!

Men ökenvandringen var det jag skulle berätta om….
En eftermiddag när solen hade gömt sig fick vi för oss att ta en ökenpromenad. Som de rutinerade vandrare vi är tog vi ingenting med oss. Inget vatten, inga solglasögon, ingen solhatt…. 🙂  Efter några hundra meter åkte dojorna av, så skönt känna varm sand mellan tårna och kunna gå barfota! Hur ofta händer det att man kan gå barfota!
Vi kom till en vägvisare. 1 h till stranden och 45 min ”någon annanstans”. Vi valde det senare alternativet.
Efter en stund dök solen upp och vi insåg att vi hmmmm hade nog tänkt lite knasigt. Men vi traskade på – 45 minuter ska vi väl klara. Det var tungt att gå eftersom sanden var knustorr, så det gick inte särskilt fort.
Det var en hel del folk ute och gick men inte så att det kändes crowded på nåt sätt. Vi kom in i ett område med buskage och väldigt kuperat. Stigen var utmärkt med tjocka trästolpar så man inte skulle gå vilse (eftersom man hela tiden såg hotellet så var risken att gå vilse inte så stor 😉 ).
Vi passerade ett buskage där ett huvud tittade upp och vi fnittrade lite över att vi kom och störde. Lite längre bort satt några och hade picnic. Korkat att inte tänka på det… vi kunde ju tagit med oss en matsäck!  Lite längre bort såg vi en helnäck gubbe komma gående, med en stor ryggsäck. Såg obekvämt ut. Jag drog mig till minnes senast jag var här, typ för 25 år sen, då det var nudistbad i den här öknen, men närmare stranden. Vi funderade lite över den där mannen, vad tänkte han, varför var han naken? När tog han av sig kläderna? Jag menar, ingen var ju näck uppe vid hotellet.
Efter en stund gick vi förbi en man som låg och solade, typ en meter från stigen. Han hade ett litet halvrunt tält med sig, ni vet den där typen som man har som skuggskydd. Ensam låg han där och filosoferade. Kunde ha varit en man på agilitytävling. Om det inte varit för att han var naken och mitt i en öken.
Efter nästa buske stod ett par och hånglade. Nakna manliga kroppar. Det här började bli både intressant och pinsamt på samma gång! Man är liksom inte van vid att det ligger nakna människor i var och varannan buske man går förbi! Här hemma i Almunge – skulle va grejer det…. 
Vi började känna oss rätt obekväma och malplacerade. Fan man vill ju inte komma där och störa. Vi såg fler och fler, bara män. Alla nakna. Liggande i buskarna. Sittande. Gående (med ryggsäck). En del ensamma och en del i par. Vi drog oss så sakteliga i en stor u-sväng hemåt igen.
Vi fnissade som barnungar och försökte låta bli att stirra in i buskarna vi gick förbi.
Undrar om vi stött på tjejer om vi gått rakt fram? Och hetero om vi gått till vänster?
En annorlunda promenad var det i alla fall! och den tog betydligt mer än 45 minuter 🙂

Annonser

13 svar to “Hemma!”

 1. Hahaha!!

  Låter som ni haft det skönt iaf, är något avis i decembermörkret!!

 2. Bougainvillea kanske?

  Skönt att det bara var nudiststället ni gick vilse till, blev orolig att få höra en ”nära döden”-upplevelse utan vatten i öknen!

  Toppensemester verkar ni ha haft i alla fall, hoppas de framtida planerna innefattar några vallkurser? Vill ju gärna gå en förberedande hos dig med lilla Dolph!

 3. Haha, fast om jag läst lite bättre hade jag ju förstått att den väl utmärkta stigen gjorde det svårt att tappa bort sig! 😀

 4. Jag tror också på Bougainvillea!

 5. sarahclaesson Says:

  Om man bortser från alla nakna män så är jag så avundsjuk på er! Hade kunnat byta bort detta slask vilken sekund som helst! Behöver också ladda upp energin! 🙂

 6. Välkomna hem! :o) Det verkar onekligen som att ni har haft bättre väder än vad det är här…

 7. Hoppas på att all inspiration utmynnar i en liknande äventyrsstig i Almungetrakten…he he 😀

 8. Välkommen hem, synd att man inte kan ökenvandra så bra 😉 det låter spännande. Iddi tackar för tipset och har nyss smörjt kråset med fläskfilé. Det var inga problem att käka det vid 21:00 en lördagskväll. Kanske tiden som inte passar henne heller. Nu är hon i alla fall mätt som en plätt..
  kram
  Reneth och nospuss från Iddi
  på onsdag kommer Busy, Yacki och Belle hem..

 9. oj! Jag ska genast gå på promenad så får vi se vad ´jag hittar 😉

 10. propiraya Says:

  hahaha… ”mysig promenad” 😉 välkomna hem och härligt att höra att batterierna är laddade, sååå härlig känsla!!
  kram

 11. Skönt att ni är hemma, hatar när den här bloggen inte uppdateras. Jag har massor att berätta, matte har klippt hål i huvudet på mig och jag har varit i grytet m.m COOLT med en homoöken….

 12. Välkommen hem! 🙂 Ni verkar ha haft en skön semester med en annorlunda ökenvandring, hehe
  Kramar

 13. Varför händer något sånt aldrig mig?? En Homofiluröken, kan det bli mer tomtigt än så???

  Kram
  ANNA

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: