Härligt med snö!

Kan man få önska sig snö?
Ja, så skrev jag i bloggen för nån vecka sen när det var oändligt mörkt och lerigt överallt…
famesnow081124
Nu har vi fått snö, kan man säga. Så härligt med uppfyllda önskningar!

I går var jag ute och plogade. 2 ggr. Idag plogade jag första gången före frukost. Sen har vi plogat ytterligare tre ggr och snart ska vi ut igen. Härligt med snö!

I går var jag ute och gick i den härliga snön med hundarna. Fotade lite för man vet ju aldrig när den tinar bort. Funderade på att ta fram skidorna… Lite senare framåt kvällen var jag och Anna ute och gick runt stora fältet på andra sidan vägen. Vi var rejält andfådda efter den rundan. Anna kan ju skylla på att hon nyss fött barn men jag… Hur som helst, lite svett är ju bara bra. Då slipper man gymmet i dag. Vi konstaterade att stegräknarens kaloriberäkning inte kan stämma när man pulsar. Så härligt med snö!
Jag gick där igår och lovade mig själv att hur mycket snö det än blir så ska jag ut och pulsa och hålla mina skogs- och ängsstigar upptrampade. Ska ska ska.

I morse fick jag knuffa upp ytterdörren. Jag kom i alla fall ut. Det gjorde inte Pia. Undrar om hon klättrade ut genom fönstret eller? Hennes ungar fick stanna hemma från skolan idag för den var stängd. Det är första gången på typ 30 år nåt sånt hänt här i vår by.

När jag skulle fodra hos tackorna fick jag först gräva fram eltråden och därefter försöka hitta krubborna. Tömma dem på snö och gå in efter kraftfoder. När jag kom ut var det dax tömma krubborna igen. Tackorna var helt översnöade, dom hade nog tillbringat mesta tiden ute. Vattenbaljan fick jag också gräva fram. Och knacka hål på isen förstås.

När jag hade släppt ut träningsgruppen fick jag inte igen grinden. På grund av all den härliga snön. Peace-of-cake. Hämtar skyffeln och börjar skotta. Svettas och stånkar, vilar. Ger upp svär utav helvete och släpper in fårskallarna igen. Får ta traktor till det jobbet. Härligt med traktor!

Banken ringde. Vi skulle dit på möte idag men det blev inställd för vår kontaktperson hade inte tagit sig till jobbet!
Och kvällens agilitymöte i Knivsta – det tar vi via webben i stället!

Tobbe skottade upp vår gångväg fram till huset. Sen gjorde jag det igen mitt på dan. Och en gång till. Och sen dess har det bara kommit ytterligare en dm av den härliga snön!

Den dagliga lunchpromenaden. Nu skulle här pulsas. Ettan gav upp direkt så henne fick jag bära. De tre bc-tokarna sprang före. Jag utnyttjade dem till att springa fram och tillbaks före mig så det skulle bli lite lättare. Det nådde över knäna mesta tiden. Efter 200 m började det märkas. På Fame alltså. Hon hade snöbollar överallt, tyvärr ingen kamera med mig. Vi pulsade på. Efter ytterligare 200 m hade jag som TUR är svängt hemåt för nu började det gå tungt och jag var halvdöd. Till och med hundarna började lugna sig.  Tror vi fick ihop 500 m… 

SÅ HÄRLIGT MED SNÖ!

Annonser

3 svar to “Härligt med snö!”

  1. Oj, oj, oj, VAD mycket snö! Igår hade jag tur och åkte på rena väger hem före stormen. I Karlstad har det nyss börjat snöa och det är mest lite hemtrervligt puder! Men på lunchen blåste det rejält. Liten gul fick vara kopplad för att inte gå till väders ,-))

  2. skrattar gott! så härligt skrivet om den härliga snön 🙂

  3. Du undrade ju i ett tidigare inlägg hur lång en långpromenad är – nu vet jag iallafall hur lång en kort promenad är, ungefär 30 cm 🙂 Vi hade strömavbrott i över två timmar i går kväll, dags att köpa triangakök!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: