Busiga valpar

Hur många valpar ser ni på bilden?

Klockan är 7.00 och dagen börjar. Efter egna morgonbestyr släpps de vuxna hundarna ut genom stora dörren. Skyndar mig till groventren för att hinna släppa ut valparna innan alla hunnit morgonbajsa inne… Idag var det inte riktigt lika skitigt som igår, hinner jag tänka medan jag kryssar mellan ”högarna” för att slippa trampa i dom. Valparna är hungriga och har ingen större lust att gå ut… men så får dom syn på Dell och rusar mot henne. Besvikna att det inte var Sia (=kunna stjäla lite mjölk) börjar dom sätta sig en efter en o kissa. Jag stänger dörren en stund och röjer bort det värst skitiga tidningarna. Hämtar plåten med mat och öppnar dörren igen. Ropar ”valparna” och alla åtta kommer som en raket in, står på bakbenen medan jag räknar. Det var bara sju. En eftersläntare kommer med bredsladd in genom dörren. Lugnt en stund medan dom äter. Jag sätter mig på soffan och tittar på dom. My är lite irriterad att Sia ligger som en frestande efterrätt bredvid mig på soffan och försöker komma åt henne. Jag flyttar tillbaks henne till maten och hon äter igen.
När dom är klara får dom gå ut igen. Alla söker sig iväg en bit bort och jag börjar räkna en två tre … sex st sitter o bajsar samtidigt. Perfekt att dom är så duktiga! Det blåser lite småsnålt och är fortfarande ganska mörkt så jag ropar på dom igen. Nu är dom inte riktigt lika hörsamma men kommer snällt in allihop.  Jag får mota Floyd och John lite med kompostgallret. Har ett galler stående utanför dörren eftersom det är helt omöjligt få in alla åtta annars… Trots att jag håller gallret lyckas Knut och Git lirka sig ut igen… jag får tag i dom och lyfter in dom.
Sådär! Nu är det dax för min egen och de vuxna hundarnas frukost.

När jag ätit tittar jag in till valparna igen, det är ett herrans liv på dom. Mycket levnadsglada kan man säga!!! Ser två skithögar och kliver över stolarna för att ta bort dom. Har ställt två stolar mot grinden så att Sia ska kunna hoppa ut o in som hon vill, enligt gammalt tips från Carina, funkar även för människor . Vet ni hur svårt det är att få bort en tidning med skit när man samtidigt blir ”anfallen” av åtta 3 kilos-valpar som vill pussa en, bita en i händerna, bita i tidningen, bita en i fötterna… Det går naturligtvis hål på tidningen och skiten hamnar på golvet … hushållspapper och Såpa, såpsprayet är inte så populärt, dom fnyser lite och jag hinner snabbt få undan det som ska bort. Puh!
När det är rent sätter jag mig en stund på deras fäll och allihop överöser mig med pussar och små rivsår… faktum att häromdan bet dom hål i näsan på mig  Men allt dom gör är naturligtvis gulligt  och jag älskar dom allihop, faktiskt!  Att jag sen börjar längta efter nästa fredag kanske ni börjar förstå nu… hehe 

Här är lite bilder från gårdagen – rena vårvädret!

Prim – ser redan ut som en vuxen showborder

nedan är bättre ellerhur? (också Prim – till mormor) 


Peace, Prim (tror jag)

My, Floyd

Git

Ikväll kommer massor av pappisar hit o hälsar på! Ska bli jättekul!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: