Väntar … på hd

Lugn dag igår. Var hos pappa och bokförde. Passade på hälsa på hos brorsan och hans familj också – alltid lika trevligt! God mat och mycket prat.

Nu väntar jag nyfiket på Trolls  hd-resultat. Han röntgades om förra veckan (hade C). Kicki, som röntgade, var väl inte alltför optimistisk om ett bättre resultat, hon sa det var på gränsen. Däremot sa hon att den enda som kommer ha ont av dom här höfterna är uppfödaren.  Hon förklarade att om man musklade på honom ännu mer (han är rätt välmusklad men kan få mer) så skulle musklerna hjälpa till att hålla ledkulan tajtare i skålen och på det viset skulle han kunna komma tillbaks för omröntgen med ett (ännu) bättre resultat. Nu kommer han nog inte röntgas om oavsett resultat. Det räcker ju med att vi vet att han inte kommer få ont. Och nu vet vi att han är röntgad med bra teknik, det var väl lite tveksamt förra gången.

Funderar lite på hur stor betydelse detta med muskler har egentligen? Gemensamt för Troll, Fara och Toni (som oxå har C är att dom inte röjer och rusar nåt särskilt till vardags – dom får inte så mycket muskler gratis alltså. Mina hundar, ffa Fame (som har A), springer som idioter (eller nåt ditåt..) hela tiden när vi är ute på promenad. Jag har egentligen aldrig behövt tänka på att träna dom för att dom ska få muskler.

Slutsats:  Se till att ha RIKTIGT välmusklade hundar när ni röntgar. Sen om dom är 1 eller 2 år tror jag spelar mindre roll.

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: