Duktiga hundar i värmeböljan!

Igår tränade vi agility före möte på klubben. 30 grader varmt. Jag bestämde mig för att bara köra ett lopp per hund och göra det BRA.  Inte hålla på och nöta i värmen.
Ettan fick börja (på extra låga hinder) och det var inga problem. Banan var ganska lätt med fokus inställt på kontaktfältsträning. En lurig start med en kort tunnel 1 dm från A-hindret. Inga hundar tog fel där. Bra. Däremot blev det lite si och så efter tunneln (man skulle ta tunneln) eftersom det var lite brått att hinna styra där.
Slalomingången var svår men Ettis och Sia fixade den perfekt. Fame fick köra en annan variant där slalom inte ingick.
Fame slarvar lite på A-hindret så hon fick göra det ett par ggr med skål nedanför och då blir det perfekt. Just det.. vi körde lite 8 på långhoppet också och det gtick riktigt bra.
Busy gjorde också ett fint lopp bortsett från lite slalomstrul. Handlingsmässigt så funkar hon väldigt bra och bitvis trycker hon på i rätt hyfsad fart. Det tar sig nog, hon är ju bara en bebis.

Skorpan åkte med mig hem och ska bo här 2 dar medan matte är i Västerås och pysslar med blommor.
Hon fick följa med till fåren igårkväll för att samla in dom till vattning. Vattenplatsen är flyttad och dom har lite svårt att fatta det. I den här värmen är det xtra viktigt att dom dricker ordentligt så jag samlar ihop dom till vattning ett par gånger per dag. Sia och Skorpan fick hjälpas åt att hämta dom i skogen och jag måste säga att Sia verkligen börjar fatta detta nu. Skorpan var lite osäker på om hon verkligen fick hjälpa till (har väl aldrig vallat med nån annan än matte) men höll koll på vad som hände. Så fort fåren var hos mig så började även hon hjälpa till att driva.
Nu på morgonen gick vi en promenad genom fårhagen, jag och alla hundarna. Fåren stod i en dunge borta vid rakbanan, vilket Sia och Skorpan markerade tydligt (utan att börja valla dom). Duktiga flickor. Vi gick vidare runt och stannade vid vattningen. Därifrån skickade jag sen Sia på ett blint hämt (måste ju testa…) och tänk! hon fixade det! Hon kom tillbaks en gång utan att hitta några får men gick ut igen när jag bad henne och då ramlade tydligen polletten ner för sen kom hon med hela flocken. Sötnos. Å vad mycket beröm hon fick då.
Sen fick Skorpan och Sia ligga och passa en stund, något båda är väldigt bra på. Märks att dom gjort sånt i vinter. Dom kan ligga still hur länge som helst. Sen flyttar jag dom nån meter åt sidan. Lite rakt fram. Lite gå bort osv. Dom lyder klockrent båda två utan att stressa det minsta. Säger man bara deras namn så styr dom själva upp situationen. DUKTIGA FLICKOR!

Femsing får inte valla nåt mer nu före SM.

Fler som triv i hundgård… Skorpan o Sia sover gott i skuggan.
Inte världens vackraste hundkoja (nedlagd havrelår) men hundarna älskar den…

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: