Upp som en sol – ner som en pannkaka!

Uppdaterat em:

Nu har jag gjort en egen uträkning av landslagsuttagningen och kommit fram till att Fame kom 8.a till VM och 11 till NM (av totalt 24 st). Ettan kom 6.a till VM och 8.a till NM (av totalt 20 st). Inte så tokigt.
Enligt mina högst OSÄKRA uträkning så ligger följande hundar bäst till. Large: VM Ginza, Lotus, Ia, Elvis. NM: Lotus, Elvis, Ezzo, Ginza, Flax.  Small: VM Maja, Mixie, Dilba, Zoe, Ally.. NM: Mixie, Ally, Zoe, Soya, Isa. OBS! att detta är en mkt osäker uträkning.

—–

Nja… inte riktigt så illa som rubriken säger gick det i Fagersta. Landslagsuttagningen gick åt fanders för min del men det fanns många positiva saker också.

Seglinges Medde VANN en agiliyetta! Grattis Ninnie!!
Seglinges Toni kom tvåa och tog sin första pinne! Grattis Anita!!

Om tävlingen. Den är bara SÅ trivsam. Rymligt och man kan ha husvagnen alldeles bredvid.
Det enda negativa var att det drog ut mycket på tiden pga väldigt långsamma banombyggnader. Banorna var tekniska med nåt undantag och jag gillar verkligen när man får tänka lite. Den sista hoppklassen (Large) var bara SÅ kul. Några riktigt ovanliga kombinationer och en start som jag aldrig varit med om förut. SKOJ!!!

BUSY
var pigg och glad och SPRANG för fullt (nästan) – klart bästa tävlingen hon gjort!  och ett mycket trevligt besked om hennes inställning till agility. Det ÄR kul.  Efter förra helgen var jag riktigt deppig för hennes skull – men oj så fort det kan vända.

Resultat: Av fyra lopp fick vi fel i slalom i tre. Fjärde loppet susade hon upp på A-hindret och jag iddes inte försöka styra eftersom jag bara var så glad över hennes springglädje. Hon tog platten i samtliga lopp!
Att träna:  SLALOM

ETTAN
Har varit pigg o glad i alla loppen utom lopp 2 första dagen. Då fick jag en känsla av att hon kände av ryggen och kanske var hon för dåligt uppvärmd? Tycker jag var noga med henne hela tiden (jag med allihop för den delen) och värmde, gick av dom ordentligt.

Resultat:
Agility 3 lördag:  4.a på en skitsvår men jätterolig bana. Mkt bra placering eftersom hela svenska eliten var där. 57 starter och ingick i landslagsuttagningen.
Hopp 3 lördag:  5.a av landslagshundarna – minns inte riktigt hennes placering totalt ca 10 tror jag. Som sagt, lite sakta. Även den banan var svår men rolig!

Agility 3 söndag: 6.a på ytterligare en skitsvår men jätterolig bana. Jag älskar såna banor! MMMM 
Hon gick jättebra.
Agility landslagsutt söndag:  Tyvärr hade jag tappat all gnista till detta lopp och hade riktigt svårt att hitta motivationen. Så blev det som det blev också. Tappade henne på fel hinder och disk.  Annars var hon lika pigg och glad här.
Hopp 3 söndag. Blev lite knasig uppladdning eftersom jag fick gå banvandring strax innan jag skulle in o starta med Fame i landslagsuttagningen och hann bara gå två snabba varv. Sen, när jag kom med Ettan och pratade med inroparen fick jag besked om att vi som deltog i landslagsuttagningen skulle gå banan sist och starta sist. Dåligtt att inte den informationen ropades ut även på den andra banan. Vad jag vet var det bara för mig som det krockade men flera andra utnyttjade också den här möjligheten (inte alla). När jag skulle in så var det typ 20 felfria på kanontider och banan var fånigt enkel. Så… var min motivation dålig i föregånde lopp så blev den inte bättre nu. Helt fel attityd alltså – måste lära mig hantera sånt här. Hur som helst… Ettan var pigg och sprang på bra, det gällde att ösa allt man hade och samtidigt kapa tid i svängarna. Tyvärr gled hon innanför i en 270 gr sväng och tog hinder från fel håll disk. . Så hade jag lyckats styra bort min fina lilla Ettis två lopp i rad. Klantigt.

Att träna: HÖGERSLALOM, HÅLLA I LINJEN

FAME
Fame har fungerat bra hela helgen. Vi tappade varann lite i sista loppet i Kumla förra helgen (lagloppet) och den känslan har suttit i hela veckan. SM-träningen blev ju kass i onsdags och även nu ville den rätta teamkänslan inte riktigt infinna sig. Små detaljer men det är ändå sånt som märks. Hon har fällt ur rejält och kanske det är nåt hormonellt på gång igen. Ja, hos oss båda kanske 

Resultat:
Agility 3 lördag:  Mycket fint lopp o fina vägar i en svår threadle. Tyvärr sprang hon framför benen på mig och valde balansen istf slalom, trots att jag tyckte jag var väldigt tydlig. disk.  En deja-vu dök upp i huvudet … SM i Kumla där hon gjorde exakt samma sak. Men DÅ var hon orutinerad, det kan man ju inte säga nu. En tröst i bedrövelsen är att Ginza gjorde samma sak och hon vann väl hela landslagsuttagningen, tror jag. Kontaktfälten var ok även om balansen kan gå snabbare.
Hopp 3 lördag:  6.a i landslagsuttagningen och 9.a totalt. Ett bra lopp där vi förlorade tid i slalom. Jag vågar inte peppa henne eftersom hon kan gå ur ibland.

Agility 3 söndag:  står helt still i mitt huvud – blackout. Fyller i senare. Och med lite hjälp av Ann så …. en ganska enkel agiltiybana där en passage efter gungan var svårast. Den klarade vi finfint eftersom jag kan lämna henne på gungan. Tyvärr var jag alltför ivrig kapa tid på slutet och fick henne att svänga för tidigt och drog på oss en vägran… Bra lopp annars – men det var som sagt det där med teamkänslan. Ibland har man den rätta känslan för såna svängar och ibland inte.

Agility landslagsuttagning. Jättefint lopp men fick fel slalomingång. Hann inte byta som jag tänkt innan så det blev improvisation och jag är för j-t dålig på att rädda mig ur felbjudningar.  Sprang ifrån henne i slalom o det funkade bra. Plac 11.a av landslagshundarna.

Hopp 3 söndag: Jättefint lopp men tyvärr stod jag på öronen och allt blev totalt fel handlingsmässigt. Min snälla bussiga hund gjorde helt rätt ändå. Där andra drog på fel hinder i en smal passage drog hon precis rakt fram. Snuttan. Jag vet inte hur långt det räckte eftersom jag åkte hem (kl var 20.30) – förmodligen till en top-10 placering, vi låg 6.a när jag åkte.

Att träna:  SLALOMINGÅNGAR, SNABBARE SLALOM, SNABBARE BALANS

SIA
Sia har gått kanonbra och kontaktfälten börjar verkligen bli jättefina. Hon har svårt hantera slalomen i hög stress och det har blivit fel i tre lopp av fyra. Högerslalom går bara inte på tävling. Det fjärde loppet vann vi och nu är hon uppflyttad till hopp 3! 

Att träna:  SLALOM, UPPLOPP

Skönt att jag har ett gemensamt ”problem” med alla hundarna iaf… behöver bara ett hinder ser det ut som – hehe

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: