Betessläpp

Lite senare på dagen idag…. ja ända inpå kvällen 

Körde lite hoppkombinationer och balansbom här hemma med Ettan o Fame, samt slalom m Busy.
Försöker få Fame o Ettan att förstå 270gr sväng på ”elvisp” handling samt komma in emellan på motsatt hand.  Funkade riktigt bra även när jag provocerade och var lite ”för” långt ifrån.
Busy skällde lite i slalomen idag – det ser jag som positivt!

Sen tog vi en cykeltur bort till sliingan och rakbanan hem.

Och nu kom jag in från fåren. Upptäckte ett par tackor med förskräckliga klövar som jag bara var tvungen att fixa till.

Så nu är jag trött så det räcker för idag….

—–
Mitt på dan:

Nu går fåren på bete!
Igår satte jag upp 200 m elnätstängsel. Idag kopplade jag ihop allting och kollade att elen funkade. Sen fick flickorna jobba lite (Fame o Sia). Hämtade de 10 tackorna med lamm från stora stallet och släppte ihop med resten. Sen puttade vi över allihop till stora beteshagen. Såå himla häftigt att se vad dom föredrar för godsaker bland alla örter. Det var ett himla liv på lammen som fick lite svårt att hitta rätt mamma i virrvarret som blev.
Trillingarna och nyaste lammen plus tackan som ska lamma är fortfarande inne. Ska försöka ordna nån mindre hage åt dom i morgon.

I lördags var jag på Stockholm Södra och tävlade agility. Busy hade officiell klass 1 och dom andra en öppen hoppklass.
Började med Fame och hon gick jättefint, bra svängar och hyfsad fart (5,39m/s vad nu det säger..) och det blev vinst. Tror hon var ensam klass 3-hund så hon var väl skyldig att vinna…  
Sia gick också jättebra på samma bana men fick ett par vägringar när hon läste mina signaler för tidigt- eller rättare sagt, jag svängde henne för tidigt  Men hon är grymt bra vissa bitar.
Sen var det Busy’s tur. Off hopp 1 utan PLATT!!  betydde att vi kom runt! Hon fick vägran i slalom – såg den aldrig – men resten var rätt så hon kom 5.a och fick sin första rosett, stumpan.   Men – hon är inte alls så alert och taggad som hon var förra året, hon försvinner liksom in i sin egen lilla värld och har TUSEN saker att titta på och hålla reda på. Det VI gör tillsammans, det gör hon liksom bara med ryggmägen – hjärnan är nån annanstans.  
Andra loppet agility 1 ingick platten så jag handlade förbi den. Vi fick fel i slalom så det kvittade, den här gången ramlade hon förbi ett par pinnar mitt i – sådär som man gör när hjärnan är på annat håll.

Därefter dömde jag öppenhopp medium. Alar hade bett mig om det i förväg eftersom det var så mycket starter. Det var riktigt kul. Bara 20 starter så det gick snabbt.
Sen var det öppenhopp small och Busy var fakstiskt nästan närvarande!   Banan var helt rak och bestod av enbart hopp o tunnlar (ingen slalom, inget däck, ingen platt) så det var bara att springa järnet. Passade damen riktigt bra och vi gick runt nolla och kom 8.a 2,5 sek efter Ettan… Jag kanske begär mycket men jag VET att hon kan springa mycket fortare än så. Nu sprang hon koncentrerat hela vägen men den där rätta glöden hade hon inte. Positivt i alla fall att hon blev bättre för varje lopp som gick!
Ettan sprang på ganska bra även om jag tycker det saknades lite glöd i henne också. Hon var felfri och kom 3.a. på 4,67m/s.  Kanske var hon less av att ha fått vänta hela dan till 18.00 innan det var hennes tur… Man kan inte säga att det flöt på särskilt bra på den här tävlingen. Gott-om-tid-attityd kan man väl säga. Men lugnt o gemytligt var det iaf.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: