Jävla skit mastit!

Usch nu är jag förbannad. Jävla Väddötackor! förstår verkligen att dom sålde dom… så mycket krångel som med dom har jag aldrig varit med om!   Två med icke fungerande juver, tre med allvarliga fellägen, en med missbildat juver (4 spenar) som garanterat kommer bli problem med,…. flera med alldeles för stora juver och …. okej några normala då…
Som ett brev på posten blev det förstås problem med Stora 201’s juver. Se nedan några dar innan lammning. Spenarna hänger typ 5 cm ovanför marken…

Fan. Ena halvan fungerar (tack-o-lov), men den andra är stenhård, öm och kommer inget ur. Har satt henne på pencillin och försökt mjölka ur men det kommer inte många droppar. FÖrst nåt gult klegg och sen några droppar genomskinligt.
Två bagglamm fick hon inatt och den ena bara skriker…
Igår em lammade fina tackan DoraMora 110 trillingar (enda trillingarna i år) med två normalstora (ca 4 kg) och en PYTTTTTTE liten, har inte vägt den men den väger minde än vad Söt gjorde dvs. 1,5 kg kanske – nästan genomskinlig!  Mjölkade ur tackan och försökte mata den lilla men henne var det krut i – hon skulle minsann dia själv! Såklart hon fick.
Så jag frös in råmjölken – tänkte den kunde vara bra o ha… OCH så rätt jag fick. Den hann väl knappt frysa till förrän jag fick tina upp den igen… Nu har jag matat Storas skrikande lamm så han är nöjd – det var inte lätt ska jag säga. Tackan är orolig, STOR, och trampar omkring hela tiden så man får passa sig. Det andra bagglammet har hittat mat på egen hand så han verkar ok. Den andra är också ok, stark men hungrig. Det är ju inte lätt för dom att hitta spenen heller, det är stort som en big carrot och hänger nere vid marken så dom får banne mig ligga ner för o kunna dia – och så bara en spene som funkar.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: