Vilken påsk!

 

Vet inte i vilken ordning jag ska ta det men… här hemma har det varit rena lammfabriken och dom har lammat till höger o vänster – nästan som jag skrev i bloggen innan jag åkte. Bara det att det varit en del komplikationer också. Emma och Ia har skött detta HELT fantastiskt bra!!! Jag har inte känt mig det minsta orolig faktiskt. TUSEN TUSEN TACK TJEJER!!!  Nu är ni proffs på lammfödslar! Läs mer i Emmas blogg!

Morgonen har varit lugn och inga nya lamm har kommit. Jag har möblerat om lite i lilla stallet och släppt ut fler samt släppt ihop Golly, som fick Bigge och  fosterlammet Vind, med några snälla tackor. Det ser ut att gå bra.

Varit på agilitykurs för danska Tina Mette Jörgensen. Det var bara papilloner på kursen så jag gick med Ettan (och lite med Busy). Det var väldigt roligt och jag fick några guldkorn att ta med mig. Tex. så funkade threadlen perfekt när jag gjorde på ett visst sätt med händerna. Svårt förklara… drar in med motsatta handen, skickar ut med samma hand. Fick otroligt bra förståelse när jag använde samma hand ist för det naturliga att byta hand för att ta hindret. Det gjorde jag först och då sprang hon förbi vid nåt tillfälle. Med samma hand = klockrent!

Sen visade Tina ett (för mig) nytt tips om att träna slalom. 6 bitar 2-meters-bitar tvättlina i mörk färg. En ögla i varje ände. Man trädde öglan över slalompinnen och sen använde man tältpinnar för att fästa den i marken – på lagom höjd beroende vilken hund man tränade. Skitbra.

Jag fick återigen påbackning om att jag måste hojta mer när jag springer… help! Det är SÅ svårt. Tina tyckte jag skulle be mina klubbkompisar heja på mig när jag kör för då är det lättare att hålla igång hela loppet… så nu vet ni vad ni ska göra!  Ettan ökade tempot rejält när jag hejade på henne mer.

Tina lade upp kursen så att hon tränade ett ekipage i taget och då fick man hålla på en stund, tills det satt ordentligt. Sen fanns det kombinationer eller hinder som vi kunde träna på enskilt medan vi väntade.
Jag köpte hennes sätt att träna, allt utom blindbytena. Där håller jag mer på Greg D. Annars så var det väl inga stora skillnader. Mycket bra att hon hade erfarenhet av och förståelse för små hundars problem och ffa såna som har lite problem att hålla ångan uppe.

Busy var helt konstig och jag insåg att jag nog ”glömt” bort henne lite i vinter… Miljöträning – ja träning överhuvudtaget kanske hade varit bra. Men vi skyller väl på vädret…   Hon var liksom in en annan värld och helt okontaktbar första dagen – åtminstone om man jämför med hur hon är hemma.  Hon har ju visat samma tendenser i Lagga. Jag tror det är alla nya hundar och kanske människor, som gör att hon blir paralyserad och tar sig fram i ultrarapid, fortfarande med hög svansföring och så så det är lite svårt att tolka henne. Men jag tror inte man ska göra så stor affär av det – det släpper säkert bara hon får vara med lite mer.

Habo BK var jättefint med torra fina planer och agilityn i centrum på klubben. Härligt!
Jag bodde hemma hos familjen Sandell som föder upp pappisar. Dom bodde jätte fint och hade otroligt fint ordnat för alla hundar. Vi hade aldrig träffats förut så det kändes lite konstigt att stövla in i någon annans hem för att bo…. Men gästfriheten var verkligen enorm och jag trivdes jättebra. TACK!!!  Var verkligen imponerad av Felicia och Lovisa (barnen Sandell) som hade otroligt fin känsla för hur hundar ska hanteras. Ja, det gällde förstås även mamma o pappa Anette o Erik. Måste vara underbart när hela familjen kan samlas runt samma intresse på det viset! 
Åsså hade dom två 10-veckors valpar som var såååååå bedårande gulliga. (Tingade så ni behöver inte vara oroliga ) Se deras hemsida http://home.swipnet.se/anferlos/

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: